Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Πλεύρης: Αναμένουμε εισήγηση για την τρίτη δόση στον γενικό πληθυσμό
[News]: Πλεύρης: Αναμένουμε εισήγηση για την τρίτη δόση στον γενικό πληθυσμό

[News]: Πλεύρης: Αναμένουμε εισήγηση για την τρίτη δόση στον γενικό πληθυσμό

Τι είπε για τα πλαστά πιστοποιητικά ο υπουργός Υγείας

Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα, τους εμβολιασμούς αλλά και το ενδεχόμενο τρίτης δόσης στον γενικό πληθυσμό μίλησε ο νέος υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Για την λειτουργεία των σχολείων, τα οποία άνοιξαν την Δευτέρα, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι το πρωτόκολλο που συζητήθηκε με την επιτροπή είναι συνδυαστικό, καθώς όπως είπε, υπάρχει πλέον ο εμβολιασμός, συνεχίζεται η τήρηση των μέτρων ενώ θα γίνεται και άμεση ιχνηλάτηση σε περίπτωση κρούσματος, τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Παράλληλα, όπως αποκάλυψε το υπουργείο Υγείας ετοιμάζει σχέδιο για να υπάρχει κάλυψη σε κλίνες για τα παιδιά, σε περίπτωση που νοσήσουν και χρειαστούν νοσηλεία, στο δημόσιο αλλά γίνεται και συνεννόηση με τον ιδιωτικό τομέα για πλήρη κάλυψη νοσηλειών στην παιδική ηλικία.

«Τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας επεξεργάζονται τα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς αλλά υπάρχει και το plan b αν χρειαστεί».

Για τον εμβολισμό των παιδιών είπε ότι είναι λογικό οι γονείς να φοβούνται για τα παιδιά τους να εμβολιαστούν. «Είμαστε σε συνεννόηση με τις παιδιατρικές ενώσεις» ανέφερε ώστε ενημερώνουν οι παιδίατροι τους γονείς. Όπως είπε ο εμβολιασμός του παιδιού «δεν είναι μόνο μια πράξη αλτρουισμού, αν εμβολιαστεί προστατεύεται και το ίδιο». Παραδέχτηκε ότι τα ποσοστά στους εμβολιασμούς των παιδιών είναι χαμηλά και έκανε έκκληση στους γονείς να συζητήσουν με τους παιδιάτρους τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!