Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [News]: Plant Academy: Πρωτοποριακά προγράμματα επιμόρφωσης της Fiat
[News]: Plant Academy: Πρωτοποριακά προγράμματα επιμόρφωσης της Fiat

[News]: Plant Academy: Πρωτοποριακά προγράμματα επιμόρφωσης της Fiat

Στόχος η βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας ώστε να γίνει πιο ασφαλής για εργαζόμενους και περιβάλλον

Επιδεικνύοντας ευαισθησία στα εργασιακά θέματα, ο Όμιλος Fiat Chrysler Automobiles (FCA), το 2015 δημιούργησε το Plant Academy, ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα επιμόρφωσης του προσωπικού στις μονάδες παραγωγής.

Η έλευση της «4ης Βιομηχανικής Επανάστασης», όπου η επικοινωνία και η συνεργασία ανθρώπου και μηχανής περνά σε ένα νέο επίπεδο, αλλά και η εποχή της ηλεκτρισμένης κίνησης που πλέον είναι γεγονός, φέρνουν σειρά σημαντικών εξελίξεων και στα εργοστάσια των αυτοκινητοβιομηχανιών. Λειτουργώντας σαν εργαλείο μάθησης και παράλληλα σαν μέσο ανάδειξης των ταλέντων και των δεξιοτήτων των εργαζομένων, το Plant Academy έχει σαν τελικό στόχο τη βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας ώστε να γίνει πιο αποδοτική και ασφαλής για τους εργαζόμενους και το περιβάλλον. Παράλληλα το πρόγραμμα προωθεί τη δημιουργία και εφαρμογή πρωτοποριακών λύσεων που βελτιώνουν κάθε πτυχή της λειτουργίας, αλλά και της επίδρασης του εργοστασίου στην ευρύτερη περιοχή.

Το πρώτο στάδιο του προγράμματος περιλαμβάνει την ανάλυση της οργάνωσης και των ρόλων του προσωπικού, λαμβάνοντας υπόψη κάθε άτομο ξεχωριστά. Στη συνέχεια τα αποτελέσματα της ανάλυσης αξιολογούνται ώστε να εφαρμοστούν τα καταλληλότερα προγράμματα επιμόρφωσης και εκπαίδευσης. Στο τελικό στάδιο το πρόγραμμα φροντίζει την ανάπτυξη των δεξιοτήτων, αλλά και της ικανότητας των εργαζομένων να ηγηθούν. Με αυτό τον τρόπο τα κρυμμένα ταλέντα των εργαζομένων έρχονται στην επιφάνεια και δημιουργούνται οι συνθήκες για την προαγωγή τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!