Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Πλακιωτάκης: Τεράστια η γεωστρατηγική σημασία της συμφωνίας με τη Γαλλία
[News]: Πλακιωτάκης: Τεράστια η γεωστρατηγική σημασία της συμφωνίας με τη Γαλλία

[News]: Πλακιωτάκης: Τεράστια η γεωστρατηγική σημασία της συμφωνίας με τη Γαλλία

«Ανεύθυνη η στάση του ΣΥΡΙΖΑ»

Την τεράστια σημασία της συμφωνίας με τη Γαλλία, τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ελλάδα 94,3».

«Η συμφωνία», σημείωσε ο κ. Πλακιωτάκης, «πέρα από το γεγονός ότι αναβαθμίζει συνολικά την αμυντική ικανότητα και τη γεωπολιτική και γεωστρατηγική θέση της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου, για πρώτη φορά, περιλαμβάνει ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής. Πρόκειται για ένα ζητούμενο το οποίο η Ελλάδα επεδίωκε από το 1974.

Η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι υποκριτική, αφού, ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ τη διαπραγματευόταν, όταν έρχεται η ώρα να ψηφιστεί, εφευρίσκει προσχήματα για να την καταψηφίσει. Πρόκειται για στάση που δεν τιμά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δεν είναι μια εθνικά υπεύθυνη στάση, ιδιαιτέρως στην τρέχουσα συγκυρία».

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ο κ. Πλακιωτάκης επισήμανε ότι «η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της, κατέστησε σαφές ότι η Ελλάδα έχει θαλάσσια σύνορα και έχει την υποχρέωση να τα προστατεύει. Αυτό ακριβώς κάνουμε. Ακολουθούμε μία πολιτική ενίσχυσης των επιχειρησιακών μέσων, αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Αυτό οδήγησε στην αύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των ανδρών και των γυναικών του Λιμενικού Σώματος, με αποτέλεσμα να έχουμε εντυπωσιακή μείωση των μεταναστευτικών ροών, σε ποσοστό πάνω από 80%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!