Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Πειραιάς: Στο επίκεντρο η διασύνδεση του λιμανιού με όλα τα μέσα μεταφοράς
[News]: Πειραιάς: Στο επίκεντρο η διασύνδεση του λιμανιού με όλα τα μέσα μεταφοράς

[News]: Πειραιάς: Στο επίκεντρο η διασύνδεση του λιμανιού με όλα τα μέσα μεταφοράς

Συνάντηση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών με τον υφυπουργό Ναυτιλίας

H σύνδεση του λιμανιού με το αεροδρόμιο, καθώς και η πορεία των μεγάλων έργων που αφορούν την πόλη του Πειραιά , συζητήθηκαν σε συνάντηση του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κώστα Κατσαφάδου, με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ, Νίκου Κουρέτα.

Αναφορικά με το Τραμ , το υπουργείο διαβεβαίωσε ότι το φυσικό αντικείμενο του έργου έχει ολοκληρωθεί και είναι έτοιμο να το παραδώσει σε πιλοτική εμπορική λειτουργία, μόλις η Τροχαία Πειραιά επιτρέψει τη διέλευση στη δεξιά λωρίδα της οδού Ομηρίδου Σκυλίτση, στο διατηρητέο κτίριο που πρόσφατα ξαναπήρε φωτιά.

Αναφορικά με το Μετρό , ο κ. Καραμανλής ενημέρωσε ότι οι εργασίες εξελίσσονται ομαλά, με γρήγορους ρυθμούς, παρά το ότι βρισκόμαστε για πολλούς μήνες μέσα σε μια πανδημία. Τα έργα συνεχίστηκαν κανονικά, και προγραμματίζεται η ολοκλήρωση του έργου και η λειτουργία του Μετρό το επόμενο καλοκαίρι του 2022.

Οι τρεις νέοι σταθμοί, «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο» θα αλλάξουν τον χαρακτήρα και την καθημερινότητα της πόλης. Ο κάθε σταθμός θα έχει το δικό του αρχιτεκτονικό χαρακτήρα, με το «Δημοτικό Θέατρο» να αποτελεί έναν ιδιαίτερο σταθμό στο δίκτυο μετρό, λόγω του μουσειολογικού του χαρακτήρα, με την προβολή αρχαιοτήτων που βρέθηκαν κατά την ανασκαφή του σταθμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!