Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Ποινικός Κώδικας: Έρχονται μεγαλύτερες ποινές για βιασμούς, εμπρησμούς και παιδεραστία – Τι αλλάζει
[News]: Ποινικός Κώδικας: Έρχονται μεγαλύτερες ποινές για βιασμούς, εμπρησμούς και παιδεραστία – Τι αλλάζει

[News]: Ποινικός Κώδικας: Έρχονται μεγαλύτερες ποινές για βιασμούς, εμπρησμούς και παιδεραστία – Τι αλλάζει

Οικονόμου: Τα ισόβια γίνονται η μοναδική τιμωρία για αδικήματα όπως οι ανθρωποκτονίες, οι βιασμοί ανηλίκων και οι θανατηφόρες ληστείες

Στις αλλαγές που έρχονται στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας αναφέρθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (27/09) κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου .

Ειδικότερα, ότι πρόκειται για «μια ακόμη πρωτοβουλία, που ανανεώνει το νομικό μας οπλοστάσιο και επιτρέπει στο Κράτος Δικαίου να συντονίζει τα βήματά του με την κοινωνία και την εποχή μας. Ύστερα από συστηματική μελέτη και προετοιμασία, καταρτίστηκε και δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Διορθώνει -όπως τονίζει σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός- λάθη του παρελθόντος και αντιμετωπίζει απειλές σε βάρος της ζωής, των ελευθεριών, αλλά και του Περιβάλλοντος.

Με τις προωθούμενες -περισσότερες από 150- αλλαγές, ανάμεσα στα άλλα:

  • Αποκαθίστανται αστοχίες του Ποινικού Κώδικα που προέκυψαν από την προηγούμενη κυβέρνηση.
  • Αντιμετωπίζονται ως κακουργήματα αδικήματα μείζονος ποινικής απαξίας, που είχαν υποβαθμιστεί με βάση την προηγούμενη διαμόρφωση.
  • Καθιερώνονται μεγαλύτερες ποινές για βιασμούς, εμπρησμούς και εγκλήματα που αφορούν ανήλικους. Τα ισόβια γίνονται η μοναδική τιμωρία για αδικήματα όπως οι ανθρωποκτονίες, οι βιασμοί ανηλίκων και οι θανατηφόρες ληστείες.
  • Η εκδίκαση αδικημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας αποκτά προτεραιότητα, ενώ οι κατάδικοι για σοβαρά εγκλήματα θα παραμένουν για περισσότερο χρόνο στη φυλακή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!