Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [News]: Ποιες είναι οι «συμπληγάδες» των Γρεβενών και το γεφύρι που μετρά 3 αιώνες
[News]: Ποιες είναι οι «συμπληγάδες» των Γρεβενών και το γεφύρι που μετρά 3 αιώνες

[News]: Ποιες είναι οι «συμπληγάδες» των Γρεβενών και το γεφύρι που μετρά 3 αιώνες

Τα ταξίδια στην ηπειρωτική Ελλάδα συχνά αποκαλύπτουν μέρη, αξιοθέατα και γωνιές που πιθανόν ούτε καν είχες φανταστεί

Η Μακεδονία έχει δεκάδες ανεξερεύνητα διαμάντια και τοποθεσίες που κρύβουν πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες. Αυτή τη φορά θα μιλήσουμε για ένα ιδιαίτερο μέρος της Ελλάδας που μπορούμε και να το αποκαλέσουμε ως «συμπληγάδες» των Γρεβενών. Εκεί βρίσκεται ένα γεφύρι το οποίο μετρά ούτε λίγο ούτε πολύ περίπου 3 αιώνες ζωής.

Μακεδονία: Ποιες είναι οι «συμπληγάδες» των Γρεβενών

Στους πρόποδες του Όρλιακα, λοιπόν, βρίσκεται μια ήρεμη και όμορφη κοιλάδα. Ένα εντυπωσιακό φαράγγι μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον το οποίο συνοδεύεται και από τρεχούμενα νερά. αυτά του ποταμού Βενέτικου, παραποτάμου του ξεχωριστού Αλιάκμονα, του μεγαλύτερου σε μήκος ποταμού στην Ελλάδα με 297 χιλιόμετρα μήκος. Εκεί, λοιπόν, καθώς κινείται και ρέει ο ποταμός Βενέτικος ξαφνικά συναντά μπροστά του τις λεγόμενες «συμπληγάδες» των Γρεβενών. Είναι τα βράχια του φαραγγιού της Πορτίτσας ύψους 200 μέτρων άκρως εντυπωσιακά. Εκεί το ποτάμι αποκτά πιο ορμητικά νερά και το σκηνικό είναι εντυπωσιακό.

Το περίφημο γεφύρι που μετρά τρεις αιώνες ζωής

Στη μία από τις εισόδους του φαραγγιού, θα δεις να στέκεται αγέρωχο το παλιό πέτρινο γεφύρι της Πορτίτσας. Ένα πραγματικό στολίδι πάνω από τον ποταμό το οποίο στέκεται εκεί περίπου τρεις αιώνες αποτελώντας ένα από τα πιο ωραία αξιοθέατα της περιοχής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!