Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Ποιες ασφαλιστικές οφειλές χαρακτηρίζονται ως ανεπίδεκτες είσπραξης
[News]: Ποιες ασφαλιστικές οφειλές χαρακτηρίζονται ως ανεπίδεκτες είσπραξης

[News]: Ποιες ασφαλιστικές οφειλές χαρακτηρίζονται ως ανεπίδεκτες είσπραξης

Τι προβλέπει εγκύκλιος του υπ. Εργασίας

Αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, με θέμα «Έλεγχος συνδρομής των προϋποθέσεων του άρθρου 108 του ν. 4387/2016 για το χαρακτηρισμό οφειλών προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης ως ανεπίδεκτων είσπραξης. Τρόπος και διαδικασία καταχώρισης οφειλών στο Ειδικό Βιβλίο Ανεπίδεκτων Είσπραξης».

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, για τη διαπίστωση της συνδρομής των προϋποθέσεων της παραγράφου 1 του άρθρου 108 του Ν. 4387/2016, αναφορικά με οφειλές προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, που προτείνεται να χαρακτηριστούν ως ανεπίδεκτες είσπραξης, συντάσσεται ειδικά αιτιολογημένη έκθεση από την αρμόδια περιφερειακή υπηρεσία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), η οποία υποβάλλεται στην αρμόδια για την εισήγηση διεύθυνση της κεντρικής υπηρεσίας.

Με την έκθεση ελέγχου, πιστοποιούνται τα εξής:

Α. Ότι διενεργήθηκε εκτεταμένη έρευνα με κάθε πρόσφορο μέσο για τον εντοπισμό περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη και, ιδίως ότι:

- Διερευνήθηκε κάθε στοιχείο που περιλαμβάνεται στα εκάστοτε πρόσφορα διαθέσιμα ηλεκτρονικά μέσα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και στο φυσικό φάκελο του οφειλέτη ή γνωστοποιήθηκε, μέσω τρίτων αρμόδιων υπηρεσιών και φορέων, σύμφωνα με το άρθρο 18 του ν. 4488/2017 (ΦΕΚ Α΄ 137).

- Λήφθηκε αντίγραφο της μερίδας του οφειλέτη, τουλάχιστον από τα υποθηκοφυλακεία και τα κτηματολογικά γραφεία του τόπου κατοικίας, επαγγελματικής δραστηριότητας και του τόπου καταγωγής του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!