Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Ποια προϊόντα μείωσαν κατά πολύ οι καταναλωτές
[News]: Ποια προϊόντα μείωσαν κατά πολύ οι καταναλωτές

[News]: Ποια προϊόντα μείωσαν κατά πολύ οι καταναλωτές

Ευρωζώνη: Πτώση – ρεκόρ των λιανικών πωλήσεων τον Απρίλιο

Νέα πτώση – ρεκόρ κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο, αλλά όχι τόσο μεγάλη όσο αναμενόταν, καθώς οι αγορές μειώθηκαν για σχεδόν το σύνολο των προϊόντων, περιλαμβανομένων των τροφίμων και των ποτών, με τα περιοριστικά μέτρα για τον κοροναϊό να ισχύουν για όλο τον μήνα.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat), οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 11,7% σε σχέση με τον Μάρτιο και κατά 19,6% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2019. Οικονομολόγοι, που είχαν ρωτηθεί από το Reuters, ανέμεναν μειώσεις 15% και 22,3%, αντίστοιχα. Η μηνιαία πτώση ήταν η μεγαλύτερη από το 1999 που ανατρέχουν τα στοιχεία της Eurostat, υπερβαίνοντας την πτώση 11,1% που καταγράφηκε τον Μάρτιο. Η ετήσια πτώση ήταν η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί ποτέ από το 2000 που υπάρχουν σχετικά στοιχεία, ενώ ήταν επίσης τετραπλάσια σε σχέση με αυτή του Φεβρουαρίου 2009, ο οποίος ήταν ο χειρότερος μήνας της χρηματοπιστωτικής κρίσης 2008-2009.

Το μόνο αισιόδοξο σημείο ήταν η μηνιαία αύξηση κατά 10,9% στις ταχυδρομικές παραγγελίες και τις αγορές μέσω διαδικτύου. Ακόμη και οι πωλήσεις τροφίμων, ποτών και καπνού όπως και φαρμάκων και ιατρικών προϊόντων σημείωσαν πτώση.

Οι μεγαλύτερες μειώσεις πωλήσεων αφορούσαν τα καύσιμα αυτοκινήτων και τα ρούχα, παπούτσια και υφάσματα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!