Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [News]: Ποια μουσική είναι επικίνδυνη για τους οδηγούς
[News]: Ποια μουσική είναι επικίνδυνη για τους οδηγούς

[News]: Ποια μουσική είναι επικίνδυνη για τους οδηγούς

Τι τραγούδια πρέπει να ακούμε στην οδήγηση

Η πολύωρη οδήγηση για ορισμένους μπορεί να αποτελεί ευχαρίστηση, για άλλους όμως είναι αγχωτική, με το άγχος, κυρίως σε συνθήκες έντονης κυκλοφορίας, να επηρεάζει την καρδιά. Ερευνητές επιβεβαιώνουν ότι η λύση στο πρόβλημα του άγχους κατά τη διάρκεια της οδήγησης αποτελεί η μουσική.

Η πίεση της οδήγησης μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό παράγοντα κινδύνου για την εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων, μια κατάσταση που επηρεάζει μεγάλο ποσοστό οδηγών στις Ηνωμένες Πολιτείες και σ’ όλο τον κόσμο γενικότερα. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι που οδηγούν σε καθημερινή βάση για αρκετές ώρες είναι έτοιμοι να αναπτύξουν καρδιακά προβλήματα. Έγγραφο μελέτης που περιλαμβάνεται στο περιοδικό Complementaty Therapies in Medicine αναφέρει ότι η ακρόαση μουσικής κατά τη διάρκεια της οδήγησης βοηθά στην ανακούφιση του άγχους που επηρεάζει θετικά την υγεία της καρδιάς.

Όμως, τι είδους μουσική πρέπει να ακούει ο οδηγός; Ερευνητές στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Νότιας Κίνας που πραγματοποίησαν πριν μήνες ένα πείραμα έδειξε ότι η μουσική με υψηλό ρυθμό (πάνω από 120 χτύπους ανά λεπτό) προκάλεσε ακανόνιστη οδήγηση. Η οδήγηση των εθελοντών έγινε σε σύστημα προσομοίωσης για να μην υπάρχουν ατυχήματα και έδειξε ότι οι οδηγοί που άκουγαν ήρεμη μουσική ή καθόλου μουσική, άλλαξαν λωρίδα περίπου 70 φορές μέσα σε μία ώρα, ενώ όσοι άκουσαν ροκ μουσική, άλλαξαν λωρίδα 140 φορές σε μία ώρα όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!