Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Πέτσας: Υπάρχει προβληματισμός στους ειδικούς για το άνοιγμα των σχολείων
[News]: Πέτσας: Υπάρχει προβληματισμός στους ειδικούς για το άνοιγμα των σχολείων

[News]: Πέτσας: Υπάρχει προβληματισμός στους ειδικούς για το άνοιγμα των σχολείων

Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το lockdown, το υψηλό ιικό φορτίο και τους εμβολιασμούς

Τις οριστικές εισηγήσεις των ειδικών θα περιμένει η κυβέρνηση και την επόμενη εβδομάδα θα προβεί σε συνολικές ανακοινώσεις για το σχέδιό της, είπε για άλλη μία φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα του ραδιοφώνου της ΕΡΤ.

Ο κ. Πέτσας μίλησε ταυτόχρονα για την προοπτική του εμβολιασμού και το πού εντοπίζεται το πρόβλημα για το άνοιγμα των σχολείων. Υπογράμμισε ότι με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής και σεβασμό στο κοινό αίσθημα που επιθυμεί άρση των περιοριστικών μέτρων με ασφάλεια, έγινε ήδη μια συνεδρίαση για το θέμα των σχολείων θα γίνουν και άλλες τις επόμενες μέρες για όλα τα ζητήματα και όταν υπάρξει συνολική εικόνα θα ληφθούν αποφάσεις και θα γίνουν ανακοινώσεις.

Σχολεία: Το πρόβλημα έγκειται στην κινητικότητα και τη διασπορά

Ειδικά για τα σχολεία επισήμανε πως «υπάρχει προβληματισμός στους ειδικούς, όχι για το επιδημιολογικό φορτίο μέσα στις σχολικές τάξεις, που είναι χαμηλό -γιατί τα παιδιά δεν φαίνεται να ακολουθούν το ποσοστό θετικότητας της κοινότητας- αλλά επειδή είναι αυξημένο το φορτίο στην κοινότητα και μπορεί από το σπίτι ή τον κοινωνικό τους περίγυρο να το φέρουν στο σχολείο. Γιατί, όπως βλέπουμε, παρά τα περιοριστικά μέτρα, τα κρούσματα παραμένουν πολύ υψηλά, σε επίπεδα κοντά στις 2.000 την ημέρα. Άρα, γι’ αυτό τον λόγο, αυτή τη στιγμή, είναι πολύ επιφυλακτικοί οι ειδικοί μας».

Για τη διατήρηση των κρουσμάτων σε υψηλά επίπεδα στη Βόρεια Ελλάδα

«Περιμένουμε, με βάση και τις αναλύσεις των ειδικών, η πρώτη αποκλιμάκωση -που είχε αρχίσει να φαίνεται στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας και λίγο σταθεροποιήθηκε αυτή την εβδομάδα- να συνεχιστεί πιο γρήγορα τις επόμενες ημέρες, αν όλα πάνε καλά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!