Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Πέτσας για Τουρκία: Τα νησιά μας έχουν και υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ
[News]: Πέτσας για Τουρκία: Τα νησιά μας έχουν και υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ

[News]: Πέτσας για Τουρκία: Τα νησιά μας έχουν και υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ

«Την 1η Ιουλίου θα ανοίξουν πιο πλατιά οι πύλες της χώρας στον τουρισμό»

Στις διεθνείς πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, στην αντιμετώπιση των κρουσμάτων κοροναϊού σε μεμονωμένες περιοχές της χώρας, και σε κυβερνητικές αποφάσεις οικονομικής φύσεως αναφέρθηκε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση αναπτύσσουν πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο για την ανάδειξη των συνεχιζόμενων τουρκικών προκλήσεων και τη διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας και την προσέλκυση επενδύσεων.

«Είναι σαφές και προκύπτει και από την πρόσφατη συμφωνία με την Ιταλία για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών ότι το διεθνές δίκαιο και ειδικότερα το διεθνές δίκαιο της θάλασσας προβλέπει για τα νησιά μας ότι έχουν και υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ. Είναι κάτι που επανειλημμένως έχουν επιβεβαιώσει με τις δημόσιες δηλώσεις τους και άλλες μεγάλες χώρες. Όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Εμείς με γνώμονα το διεθνές δίκαιο προχωρούμε για να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» σημείωσε και προσέθεσε: «Εξαρτάται από την Τουρκία να θέσει τέρμα στις προκλητικές ενέργειες της, ώστε να αντιμετωπίζεται από την Ευρώπη ως εταίρος σταθερός, που σέβεται το διεθνές δίκαιο και είμαστε έτοιμοι να τον συνδράμουμε και όχι κάποιος που προκαλεί στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός θέτει το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας σε όλα τα fora.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!