Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Το πάζλ των πληρωμών για το δημόσιο τους επόμενους μήνες
[News]: Το πάζλ των πληρωμών για το δημόσιο τους επόμενους μήνες

[News]: Το πάζλ των πληρωμών για το δημόσιο τους επόμενους μήνες

Οι δυο δίκες που κρίνουν τα αναδρομικά των συνταξιούχων

Μια δημοσιονομική βόμβα που υπερβαίνει τα 4 δισ. ευρώ αποτελεί το δικαστικό θρίλερ για τα αναδρομικά των συνταξιούχων από περικοπές σε επικουρικές συντάξεις και Δώρα που αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα στο Ελεγκτικό Συνέδριο και να περάσει αύριο στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η απόφαση των Ανωτάτων Δικαστηρίων που θα κρίνει την τύχη των αναδρομικών στους συνταξιούχους αναμένεται να εκδοθεί το καλοκαίρι.

Όμως μέχρι τότε τα κρατικά ταμεία θα έχουν δεχθεί ισχυρές πιέσεις καθώς θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν τα μέτρα στήριξης που τρέχουν, να εξοφληθούν τα ληξιπρόθεσμα χρέη στους ιδιώτες και να εκκαθαριστούν οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης.

Και όλα αυτά την ώρα που εικόνα στο μέτωπο της υγειονομικής κρίσης είναι ρευστή και κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει ότι μετά τον Απρίλιο δεν θα χρειασθούν νέες παρεμβάσεις που θα προσθέσουν ακόμα μεγαλύτερα βάρη στον κρατικό προϋπολογισμό.

Το πάζλ των πληρωμών για το δημόσιο τους επόμενους μήνες διαμορφώνεται ως εξής:

1. Αυξήσεις στις συντάξεις και αναδρομικά. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό οι αυξήσεις στις συντάξεις για όσους έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης με βάση το νόμο για την αναπροσαρμογή των ποσοστών αναπλήρωσης καθώς και η πληρωμή των αναδρομικών από τον Οκτώβριο του 2019 θα πραγματοποιούνταν έως το τέλος του 2020 αλλά το χρονοδιάγραμμα άλλαξε και η εκταμίευση των χρημάτων στους δικαιούχους μετατέθηκε για Μάρτιο η Απρίλιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!