Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Παρατείνονται οι επαγγελματικές μισθώσεις για τις κλειστές επιχειρήσεις
[News]: Παρατείνονται οι επαγγελματικές μισθώσεις για τις κλειστές επιχειρήσεις

[News]: Παρατείνονται οι επαγγελματικές μισθώσεις για τις κλειστές επιχειρήσεις

Η παράταση ισχύει για όσο διάστημα οι επιχειρήσεις ήταν κλειστές με κρατική εντολή

Την υποχρεωτική παράταση των επαγγελματικών μισθώσεων για επιχειρήσεις των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί με κρατική εντολή προβλέπει διάταξη του υπουργείου Ανάπτυξης που κατατέθηκε χθες στη Βουλή σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με τη διάταξη η διάρκεια των επαγγελματικών μισθώσεων των επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων έχει ανασταλεί με κρατική εντολή παρατείνεται για διάστημα ίσο με τον χρόνο αναστολής της οικονομικής τους δραστηριότητας. Η εν λόγω παράταση εφαρμόζεται αναδρομικά για το διάστημα από 14/3/2020 και μετά και καταλαμβάνει όλες τις ενεργές μισθώσεις καθώς και τις μισθώσεις που έληξαν μετά από τις 7/11/2020 και μέχρι την έναρξη της ρύθμιση.

Η θέση των ιδιοκτητών

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων είναι αντίθετοι στην αναγκαστική παράταση των επαγγελματικών μισθώσεων εξαιτίας της πανδημίας – από την οποία πλήττονται όχι μόνο οι ενοικιαστές αλλά και οι εκμισθωτές.

Η ΠΟΜΙΔΑ με επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη , είχε υπογραμμίσει ότι αν η κυβέρνηση επιμείνει να προχωρήσει στη λήψη τέτοιου είδους μέτρων θα πρέπει να τεθεί σειρά προϋποθέσεων που θα προστατεύουν τόσο τους ιδιοκτήτες από τον κίνδυνο επιστροφής στο μεταπολεμικό ενοικιοστάσιο όσο και τους επαγγελματίες που έχουν ιδιόκτητη επαγγελματική στέγη από τον αθέμιτο ανταγωνισμό, όπως:

1.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!