Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Παραθυρεοειδείς αδένες: Μικροσκοπικοί, αλλά εξαιρετικά σημαντικοί για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας
[News]: Παραθυρεοειδείς αδένες: Μικροσκοπικοί, αλλά εξαιρετικά σημαντικοί για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας

[News]: Παραθυρεοειδείς αδένες: Μικροσκοπικοί, αλλά εξαιρετικά σημαντικοί για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας

Η Δρα Θεοδώρα Μαργαρίτη, Εξειδικευμένη Χειρουργό Θυρεοειδούς και Παραθυρεοειδών Αδένων, μας ενημερώνει

Ο Ιούλιος έχει καθιερωθεί ως μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τις παθήσεις των παραθυρεοειδών αδένων, σε μια προσπάθεια προαγωγής της γνώσης του γενικού πληθυσμού αναφορικά με τη λειτουργία των παραθυρεοειδών αδένων, αλλά και τα συνηθέστερα προβλήματά τους. Άραγε, πόσοι από εμάς γνωρίζουμε τι είναι οι παραθυρεοειδείς αδένες και ποια είναι η σημαντική λειτουργία που επιτελούν στον οργανισμό μας;

Παραθυρεοειδείς αδένες: Ποιος ο ρόλος τους

Οι τέσσερις μικροσκοπικοί ενδοκρινείς αδένες (μεγέθους κόκκου ρυζιού ή φακής) που βρίσκονται στο λαιμό μας, έχουν το «ατυχές» όνομα Παραθυρεοειδείς, επειδή βρίσκονται κοντά στο πίσω μέρος του θυρεοειδούς αδένα. Έτσι, πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι η λειτουργία τους σχετίζεται με τον θυρεοειδή αδένα.

Στην πραγματικότητα, η λειτουργία των παραθυρεοειδών αδένων δεν έχει καμία σχέση με τον θυρεοειδή αδένα. Οι παραθυρεοειδείς αδένες είναι υπεύθυνοι για τη ρύθμιση του ασβεστίου στο αίμα. Η διαταραχή στην ομοιόσταση του ασβεστίου στο σώμα μας μπορεί να έχει σοβαρές αρνητικές συνέπειες στην υγεία μας. Τόσο σοβαρές που το σώμα μας έχει ΤΕΣΣΕΡΙΣ παραθυρεοειδείς αδένες για να βεβαιωθεί ότι η δουλειά γίνεται σωστά! Έτσι, ακόμα και αν ένας καταστραφεί, οι υπόλοιποι τρείς είναι υπεραρκετοί.

Το ασβέστιο στο αίμα μας επηρεάζει κάθε κύτταρο εντός του σώματος, οπότε οι επιπτώσεις της διαταραχής του ασβεστίου είναι εκτεταμένες και μπορεί να περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την καθημερινή λειτουργία των νεφρών, των οστών, του εντέρου και του εγκεφάλου μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!