Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Παράταση της έκτακτης ανάγκης στην Ιαπωνία – Ανησυχία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
[News]: Παράταση της έκτακτης ανάγκης στην Ιαπωνία – Ανησυχία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

[News]: Παράταση της έκτακτης ανάγκης στην Ιαπωνία – Ανησυχία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το γενικό επίπεδο των κρουσμάτων κορονοϊού παραμένει πολύ υψηλά

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας αποφάσισε σήμερα να παρατείνει για μία ακόμη φορά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που έχει επιβληθεί σε μέρος της χώρας λόγω της πανδημίας της covid-19 έως τις 20 Ιουνίου, δηλαδή περίπου ένα μήνα πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

“Αν και ο αριθμός των μολύνσεων μειώνεται στο Τόκιο και στην Οσάκα, η γενική κατάσταση παραμένει επικίνδυνη”, προειδοποίησε ήδη από χθες Πέμπτη ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα. “Το γενικό επίπεδο των μολύνσεων παραμένει πολύ υψηλό”, πρόσθεσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος και για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού , Γιασουτόσι Νισιμούρα.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει επιβληθεί σε 10 από τις 47 νομαρχίες της Ιαπωνίας , ανάμεσά τους αυτή του Τόκιο και των περιχώρων του, της Οσάκα και του Κιότο. Ωστόσο τα μέτρα που ισχύουν είναι πολύ πιο χαλαρά σε σχέση με αυτά που έχουν επιβληθεί σε άλλες χώρες του κόσμου για την ανάσχεση της covid-19 και προβλέπουν κυρίως το κλείσιμο εστιατορίων και μπαρ στις 20:00 και την απαγόρευση πώλησης αλκοόλ.

Κυβέρνηση και η Διεθνής Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων δέχονται επικρίσεις

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας δέχεται επικρίσεις για τη βραδύτητα του προγράμματος ανοσοποίησης και την επιμονή της να πραγματοποιηθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες οι οποίοι αναβλήθηκαν πέρυσι λόγω της πανδημίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!