Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Παράταση έως τις 15 Ιουνίου για την έκπτωση φόρου 25% – Ποιους αφορά
[News]: Παράταση έως τις 15 Ιουνίου για την έκπτωση φόρου 25% – Ποιους αφορά

[News]: Παράταση έως τις 15 Ιουνίου για την έκπτωση φόρου 25% – Ποιους αφορά

Τι προβλέπει νέα απόφαση του υπουργείου Οικονομικών

Προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα 15 Ιουνίου πήραν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι επιχειρήσεις και οι ιδιοκτήτες ακινήτων που πλήττονται από την κρίση της πανδημίας , ώστε να εξοφλήσουν τις φορολογικές οφειλές του Μαίου κερδίζοντας μία έκπτωση της τάξεως του 25%.

Σύμφωνα με νέα απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, δίνεται παράταση στην προθεσμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων οι οποίες κανονικά έληγαν έως το τέλος Μαίου για όσους επιλέξουν να πληρώσουν τις βεβαιωμένες οφειλές ή τη δόση ή τις δόσεις ρυθμίσεων αντί να κάνουν χρήση της αναστολής πληρωμής των φορολογικών τους υποχρεώσεων μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Η παράταση ισχύει για όσες οφειλές έληγαν εντός του Μαίου.

Ειδικότερα με την απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Απόστουλου Βεσυρόπουλου παρατείνονται έως και την 15.6.2020, οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών που λήγουν εντός του Μαΐου 2020,
α) των επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων που δικαιούνται το ευεργέτημα της έκπτωσης ποσοστού είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) των διατάξεων του έβδομου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 2 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 55), όπως κυρώθηκε με το άρθρο 2 του ν. 4682/2020 (Α’ 76), όπως το εδάφιο αυτό προστέθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 3 του ν. 4690/2020 (Α’ 104),
β) των φυσικών προσώπων εκμισθωτών ακινήτων που δικαιούνται το ευεργέτημα της έκπτωσης ποσοστού είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) των διατάξεων του πρώτου εδαφίου της παραγράφου 3 του άρθρου 14 του ν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!