Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Παραλλαγή Δέλτα: «Θα πρέπει να εξεταζόμαστε ακόμα κι αν έχουμε ένα απλό συνάχι»
[News]: Παραλλαγή Δέλτα: «Θα πρέπει να εξεταζόμαστε ακόμα κι αν έχουμε ένα απλό συνάχι»

[News]: Παραλλαγή Δέλτα: «Θα πρέπει να εξεταζόμαστε ακόμα κι αν έχουμε ένα απλό συνάχι»

Πότε μπορεί να έρθει το 4ο κύμα, σύμφωνα με τον Αλκιβιάδη Βατόπουλο

Τον κώδωνα του κινδύνου για την παραλλαγή Δέλτα του κορονοϊού έκρουσε το πρωί της Δευτέρας (05/07) ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος .

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, το μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων υπογράμμισε ότι βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας και έχουμε ένα εργαλείο το οποίο είναι ο εμβολιασμός και δεν το χρησιμοποιούμε όσο θα έπρεπε.

Ο κ. Βατόπουλος είπε ότι είναι λογικό να υπάρχουν ανασφάλειες στον κόσμο που να σχετίζονται με τον εμβολιασμό, αλλά αυτό εν πολλοίς οφείλεται στην υπερδημοσιοποίηση των παρενεργειών που έχουν παρατηρηθεί. Μάλιστα αυτό γίνεται ευρέως στα social media, όπου παρουσιάζονται πολλές περιπτώσεις οι οποίες δεν είναι κατ΄ ανάγκη σχετιζόμενες με τον εμβολιασμό και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να ξεκαθαρίζονται αμέσως από τις αρμόδιες Αρχές.

Σε ό,τι αφορά στην πορεία των κρουσμάτων, ο κ. Βατόπουλος είπε ότι είναι εξαιρετικά πιθανό να καταγραφεί μια αύξηση των κρουσμάτων την οποία θα μπορούσαμε να την αποκαλέσουμε και 4ο κύμα. Αυτή αύξηση μπορεί να έρθει είτε το φθινόπωρο, είτε νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι, αλλά δεν μπορεί να υπάρξει σαφής πρόβλεψη καθώς όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος.

Τέλος, ο κ. Βατόπουλος αναφέρθηκε και στη μετάλλαξη Δέλτα, λέγοντας πως όντως φαίνεται να υπάρχει μια διαφοροποίηση στα συμπτώματα, καθώς μοιάζουν περισσότερο με αυτά του κρυολογήματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!