Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Παραλλαγή Δέλτα: Παγκόσμια ανησυχία για τη νέα άνοδο των κρουσμάτων – Τι γνωρίζουμε έως τώρα
[News]: Παραλλαγή Δέλτα: Παγκόσμια ανησυχία για τη νέα άνοδο των κρουσμάτων – Τι γνωρίζουμε έως τώρα

[News]: Παραλλαγή Δέλτα: Παγκόσμια ανησυχία για τη νέα άνοδο των κρουσμάτων – Τι γνωρίζουμε έως τώρα

Πόσο πιο μεταδοτική είναι και πώς κρίνεται η αποτελεσματικότητα των εμβολίων απέναντί της

Ήδη ευθύνεται για τη νέα άνοδο των κρουσμάτων κορονοϊού στη Βρετανία: το πιο μεταδοτικό παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του κορονοϊού ενδέχεται να προκαλέσει ευρέως έξαρση των μολύνσεων το καλοκαίρι, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για την ανάσχεσή του, προειδοποιούν ειδικοί και υγειονομικές αρχές.

Προς το παρόν η επιδημία covid-19 σημειώνει ύφεση, με τον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων αλλά και των θανάτων που καταγράφονται παγκοσμίως να βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Όμως ήδη πολλές χώρες, όπως η Ινδονησία, η Πορτογαλία, η Ρωσία και το Ισραήλ, παρατηρούν αναζωπύρωση του αριθμού των νέων μολύνσεων, η οποία εν μέρει οφείλεται στην εξάπλωση του στελέχους Δέλτα, ενώ πολλές χώρες φοβούνται ότι θα είναι οι επόμενες, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παραλλαγή Δέλτα: Ξεκίνησε τον Απρίλιο από την Ινδία και πλέον βρίσκεται σε τουλάχιστον 85 χώρες

Το παραλλαγμένο αυτό στέλεχος εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία τον Απρίλιο και πλέον έχει εξαπλωθεί σε τουλάχιστον 85 χώρες, αναφέρει ο ΠΟΥ.

Στην Ευρώπη αρχικά εμφανίστηκε στη Βρετανία, αντικαθιστώντας μέσα σε λίγες εβδομάδες το στέλεχος Άλφα, το οποίο εμφανίστηκε στα τέλη του 2020 στη νοτιοανατολική Αγγλία.

Το ίδιο σενάριο ενδέχεται να παρατηρηθεί το καλοκαίρι και στην υπόλοιπη ήπειρο: το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC) εκτίμησε ότι ως τις αρχές Αυγούστου το 70% των νέων μολύνσεων στην ΕΕ θα οφείλονται στο στέλεχος αυτό, ενώ ως τα τέλη Αυγούστου το ποσοστό θα φτάσει το 90%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!