Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Παππάς: Το πτωχευτικό δίκαιο Μητσοτάκη δίνει τη «σκανδάλη» στον πιστωτή
[News]: Παππάς: Το πτωχευτικό δίκαιο Μητσοτάκη δίνει τη «σκανδάλη» στον πιστωτή

[News]: Παππάς: Το πτωχευτικό δίκαιο Μητσοτάκη δίνει τη «σκανδάλη» στον πιστωτή

Αιχμές του τομεάρχη Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ για τον νέο κώδικα

«Η κυβέρνηση φέρνει ένα πτωχευτικό δίκαιο που δίνει τη “σκανδάλη” του πλειστηριασμού, της ρευστοποίησης, της αναγκαστικής εκτέλεσης μιας επιχείρησης στον πιστωτή της», ανέφερε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο».

Σύμφωνα με τον τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ «επιταχύνεται μια διαδικασία, την οποία ο ΣΕΒ περιγράφει ως “αναγκαία διαδικασία εξαγορών και συγχωνεύσεων” και η οποία είναι πλήρως εναρμονισμένη με τη στρατηγική της “ανοσίας της αγέλης” στην οικονομία». Αφού ανέφερε πως «στόχος αυτής της πολιτικής είναι η ικανοποίηση των πιστωτών και όχι η δυνατότητα της επανεκκίνησης των ανθρώπων», επεσήμανε την ανάγκη δημιουργίας ενός μετώπου δυνάμεων, πολιτικών, επιστημονικών και κοινωνικών, για να αποτραπεί η ψήφισή του ως έχει.

Σε ό,τι αφορά τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το ύψος της ύφεσης το β’ τρίμηνο του 2020, υπογράμμισε ότι «το -15,2% αποτελεί πικρή δικαίωση όσων λέγαμε για ανεπάρκεια της κυβερνητικής παρέμβασης. Μια ανεπάρκεια που αποτελεί πολιτική επιλογή του κ. Μητσοτάκη». Για να συμπληρώσει: «Όλη αυτή την περίοδο είχαμε την ηθελημένη κυβερνητική αδράνεια αντί μιας γενναίας δημόσιας παρέμβασης, το σχέδιο Πισσαρίδη για εκκαθάριση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, τις οποίες θέτει ως τον πυρήνα του δομικού προβλήματος της οικονομίας, και ένα πτωχευτικό-καταπέλτη για τους δανειολήπτες».

Ο Νίκος Παππάς μίλησε ακόμα για τον αποκλεισμό της πλειονότητας της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας από τα εργαλεία στήριξης της Πολιτείας, αλλά και για τη μη παροχή στην αγορά των 37 δισ. ευρώ που προέρχονται από στοχευμένα προγράμματα της ΕΚΤ για τη στήριξη των ΜμΕ και λιμνάζουν στις τράπεζες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!