Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Πανελλαδική συγκέντρωση συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας
[News]: Πανελλαδική συγκέντρωση συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας

[News]: Πανελλαδική συγκέντρωση συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας

Δείτε εικόνες του news.gr

Συγκέντρωση πραγματοποιούν συνταξιούχοι από όλη την Ελλάδα στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται με απόφαση της Ομοσπονδίας τους ΠΑΣΣΕΑΤ και σε αυτή συμμετέχουν μέλη πολλών ενώσεων (Δημοσίου – OAEE – ΙΚΑ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –– ΠΕΣ ΝΑΤ– ΠΣΣ Δικηγόρων – ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ).

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων σε κοινή τους ανακοίνωση: «Πρώτον ότι τα αναδρομικά του 11μηνου των ετών 2015-2016 με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης δεν έχουν αποδοθεί στο σύνολό τους στους συνταξιούχους για τις κύριες, επικουρικές συντάξεις, καθώς την 13η και 14η σύνταξη. Οι συνταξιούχοι που από τις περικοπές τους για μια 10ετία πληρώνουν 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, έλαβαν ως αναδρομικά για την περίοδο αυτή 1,7 δισ. από τα 4 δισ. που έπρεπε να τους δοθούν, που και αυτά με την άδικη φορολόγησή τους το ποσό αυτό μειώνεται δραστικά.

Δεύτερον, τα αναδρομικά που προέκυψαν από την ψήφιση του νόμου 4670/20 όσων συνταξιούχων έχουν πάνω από 30 χρόνια εργασίας η αλήθεια έχει ως εξής. Όσοι από αυτούς έλαβαν τη σύνταξή τους πριν από τον νόμο Κατρούγκαλου και στο εκκαθαριστικό τους έχει προκύψει προσωπική διαφορά (η οποία χάρη στους αγώνες του συνταξιουχικού κινήματος δεν έχει περικοπεί), η όποια διαφορά προκύψει παραπάνω από τον επανυπολογισμό της σύνταξής τους, αυτή θα αφαιρείται από το ποσό της προσωπικής διαφοράς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!