Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Παναγιωτόπουλος: Δύσκολα αποφεύγεται ο ιός – Ανοσία μόνο μέσω εμβολίου ή νόσησης
[News]: Παναγιωτόπουλος: Δύσκολα αποφεύγεται ο ιός – Ανοσία μόνο μέσω εμβολίου ή νόσησης

[News]: Παναγιωτόπουλος: Δύσκολα αποφεύγεται ο ιός – Ανοσία μόνο μέσω εμβολίου ή νόσησης

«Τα εμβόλια έχουν υψηλή αποτελεσματικότητα απέναντι στα μεταλλαγμένα στελέχη του ιού»

Για δύο κρίσιμα σημεία στη διαχείριση της πανδημίας μίλησε ο Τάκης Παναγιωτόπουλος ,επιδημιολόγος και καθηγητής δημόσιας υγείας

«Η καλή πλευρά της υπόθεσης είναι ότι προσβάλλονται από τον ιό νεότερα άτομα που νοσούν ηπιότερα.» Ωστόσο τόνισε ότι αυτό «δεν πρέπει να μας ξεγελάσει . Υπάρχει πιθανότητα, μικρή βέβαια, να νοσήσουν σοβαρά. Κανείς δεν είναι άτρωτος.», τόνισε, μιλώντας, στον ΣΚΑΪ.

Το κρίσιμο στην όλη υπόθεση όπως δήλωσε είναι «να μην μεταφερθεί το κύμα σε μεγαλύτερες ηλικίες. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να εμβολιαστούν άμεσα όσοι είναι 50 ετών και άνω».

Αναφορικά με τους «δύσπιστους» ως προς τον εμβολιασμό είπε τα εξής: «Δεν είναι ασυνείδητοι όσοι εμβολιάζονται, είναι ένας λάθος χαρακτηρισμός. Είναι φοβισμένοι και πρέπει να πειστούν.Έχουν κάποια συγκεκριμένα κολλήματα.»

Η απάντηση του κ. Παναγιωτόπουλου σε όσους δεν εμπιστεύονται το εμβόλιο είναι «ότι είμαστε πια πολύ έμπειροι. Δεν έχουν εμφανιστεί σοβαρές παρενέργειες. Τις όποιες παρενέργειες προκαλεί το εμβόλιο μπορεί να τις αποκτήσει κάποιος σε πολλαπλάσιο βαθμό αν μολυνθεί από τον ιό. Η μεγάλη πλειονότητα των παρενεργειών στα εμβόλια έρχεται μέχρι στιγμής έναν, δύο , πέντε ή ακόμα και έξι μήνες μετά. Έχουμε ήδη μια εμπειρία τέτοιας διάρκειας.»

«Κάθε φορά πρέπει να αντιμετωπίζουμε τον υπαρκτό εχθρό και να μην τον αφήνουμε να μας καταβάλλει λόγω αναμονής ενός μελλοντικού εχθρού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!