Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [News]: Παναγία των Βράχων: Η υπέροχη κατανυκτική γωνιά της Ελλάδας
[News]: Παναγία των Βράχων: Η υπέροχη κατανυκτική γωνιά της Ελλάδας

[News]: Παναγία των Βράχων: Η υπέροχη κατανυκτική γωνιά της Ελλάδας

Λέγεται ότι ουσιαστικά ο ναός πελεκήθηκη ύστερα από υπόδειξη της Παναγίας

Αν γυρίσεις απ’ άκρη σ’ άκρη την Ελλάδα θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις και να επισκεφθείς μεγάλες και μικρές εκκλησίες, ναούς και μοναστήρια. Το καθένα έχει τη δική του ιστορία και κάποια μετρούν αιώνες ζωής. Σε κεντρικά σημεία ή σε απόκρημνα μέρη, πολλά από τα εκκλησάκια είναι αφιερωμένα στην Παναγία .

Ένα από τα πιο όμορφα και κατανυκτικά που έχουμε γνωρίσει είναι η Παναγία των Βράχων ή Παναγία Πελεκητή όπως είναι η επίσημη ονομασία της. Μια εκκλησία που βρίσκεται ανάμεσα σε γη και ουρανό και σου προκαλεί δέος. Βρίσκεται σκαρφαλωμένη στα 1.400 μέτρα υψόμετρο και αξίζει να την επισκεφθείς. Και αυτήν αλλά και ολόκληρη την περιοχή που την φιλοξενεί.

Η Παναγία των Βράχων βρίσκεται στην Ελλάδα και είναι υπέροχη

Η Παναγία Πελεκητή όπως είναι το επίσημο όνομά της, σύμφωνα με το exploringgreece.tv βρίσκεται πάνω από τη λίμνη Πλαστήρα και αποτελεί ένα εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό δημιούργημα του 15ου αιώνα. Το πότε ακριβώς δημιουργήθηκε χάνεται κάπου ανάμεσα στην παράδοση και την ιστορία οπότε κανείς δεν ξέρεις την ακριβή χρονολογία. Σύμφωνα με διηγήσεις και την παράδοση, η λέξη Πελεκητή έχει αποδοθεί στην εκκλησία λόγω του βράχου πάνω στον οποίο είναι κτισμένη. Λέγεται, λοιπόν, ότι ουσιαστικά ο ναός που πελεκήθηκη με ξύλινα εργαλεία, ύστερα από υπόδειξη της Παναγίας, που παρουσιάστηκε στο όνειρο των μαστόρων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!