Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [News]: Το παλαιότερο καφενείο της Ελλάδας που λειτουργεί αδιάκοπα εδώ και 236 χρόνια
[News]: Το παλαιότερο καφενείο της Ελλάδας που λειτουργεί αδιάκοπα εδώ και 236 χρόνια

[News]: Το παλαιότερο καφενείο της Ελλάδας που λειτουργεί αδιάκοπα εδώ και 236 χρόνια

Πήλιο: Μοναδικός προορισμός χειμώνα – καλοκαίρι

Είναι το παλαιότερο καφενείο της Ελλάδας, το οποίο λειτουργεί αδιάκοπα εδώ και 236 χρόνια, και είναι σίγουρα ένα από τα αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφθείς στο Πήλιο.

Το παλαιότερο καφενείο της Ελλάδας, λοιπόν, βρίσκεται σε ένα όχι και τόσο γνωστό χωριό του Πηλίου. Είναι ο Λαύκος που βρίσκεται στο νότιο Πήλιο και έχει αυτό το μοναδικό στην Ελλάδα αξιοθέατο όπως αναφέρει το exploringgreece.tv.

Το παλαιότερο καφενείο της Ελλάδας που βρίσκεται στον Λαύκο μετρά πλέον 246 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας. Πρόκειται για ένα χωριό μικρό και όχι τόσο γνωστό όσο τα φημισμένα χειμερινά αλλά και καλοκαιρινά χωριά του Πηλίου. Βρίσκεται στη νότια πλευρά του Πηλίου και είναι ένα πολύ γραφικό και όμορφο μέρος. Είναι ένα παραδοσιακό καφενείο το οποίο δεσπόζει στην κεντρική πλατεία αποτελώντας εδώ και 2,5 αιώνες το σημείο κατατεθέν του. Το καφενείο του Εμμανουήλ Φορλίδα ξεκίνησε να λειτουργεί στον Λαύκο το 1785. Από εκείνη τη χρόνια λειτουργεί αδιάκοπα, με επτά γενιές της οικογενείας Φορλίδα να περνούν διαδοχικά από την ιδιοκτησία του.

Δεν έχει αλλάξει δηλαδή ιδιοκτήτες όσον αφορά την οικογένεια τόσο χρόνια. Όπως χαρακτηριστικά γράφει η ιστοσελίδα του χωριού lafkos.gr «Τα παλιά χρόνια λειτουργούσε στον πάνω όροφο του καφενείου, χάνι. Σε αυτό είχαν διαμείνει μεγάλες προσωπικότητες της ιστορίας, όπως ο Παπαδιαμάντης, ο Βάρναλης και ο Δελμούζος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!