Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Παγώνη: Έχουμε περιθώριο μέχρι τέλος Αυγούστου να «χτίσουμε» τείχος ανοσίας
[News]: Παγώνη: Έχουμε περιθώριο μέχρι τέλος Αυγούστου να «χτίσουμε» τείχος ανοσίας

[News]: Παγώνη: Έχουμε περιθώριο μέχρι τέλος Αυγούστου να «χτίσουμε» τείχος ανοσίας

«Δύσκολη η κατάσταση το φθινόπωρο αν δεν τελειώσουμε με τους εμβολιασμούς»

Δύσκολη προβλέπει την κατάσταση με την πανδημία στην Ελλάδα το φθινόπωρο, εάν δεν «χτιστεί» τείχος ανοσίας μέχρι τα τέλη Αυγούστου, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Η αλήθεια είναι, ότι δεν περιμέναμε τόσο μεγάλη αύξηση κρουσμάτων. Ελπίζαμε ότι ο κόσμος θα πήγαινε πολύ πιο γρήγορα να εμβολιαστεί. Ενώ στην αρχή τα πράγματα ήταν πολύ καλά, πιστεύω ότι ίσως και η ενημέρωση που αφορούσε τους εμβολιασμούς, σε σύγκριση με τις θρομβώσεις, δημιούργησε κάποιο θέμα» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ. Επεσήμανε δε ότι «αυτό που όμως έχει σημασία από εδώ και πέρα, είναι ότι έχουμε ένα περιθώριο περίπου δύο μηνών, μέχρι τέλος Αυγούστου, που έχουμε στόχο το 80% και άνω στους εμβολιασμούς για το τείχος ανοσίας, το οποίο θα μας δώσει μια μεγάλη ασφάλεια και θα πρέπει να το “τρέξουμε”».

Το σύνθημα κατά την κ. Παγώνη είναι, ότι «πριν πάμε διακοπές εμβολιαζόμαστε» κι αν χρειαστεί -όπως είπε- «όσοι είναι σε διακοπές και πρέπει να κάνουν δεύτερη δόση να την κάνουν εκεί, καθώς μπορούν να εξυπηρετηθούν». Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εκτίμησε, ότι διστάζει να εμβολιαστεί ένα ποσοστό 30%-32% «με το 6% εξ αυτών να είναι αρνητές, που δεν θα αποφασίσουν ποτέ να πάνε να εμβολιαστούν» και πρόσθεσε ότι «οι υπόλοιποι είναι άνθρωποι που προβληματίζονται και θα πρέπει να ενημερωθούν με καμπάνιες».

Ήδη σήμερα, τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, στα περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση των ραντεβού, κυρίως σε νέες ηλικίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!