Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Παγώνη: Δύσκολο να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα
[News]: Παγώνη: Δύσκολο να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα

[News]: Παγώνη: Δύσκολο να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών για την κατάσταση στα νοσοκομεία και το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Την εκτίμηση ότι η κατάσταση φέτος το Πάσχα θα είναι καλύτερη από πέρσι, αλλά και ότι θεωρεί δύσκολο να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, εξέφρασε η πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών, Ματίνα Παγώνη .

Όπως είπε μιλώντας στο Mega «δεν θα είμαστε όπως πέρσι κλεισμένοι σε ένα σπίτι. Αν έχουμε προχωρήσει τους εμβολιασμούς και αν έχουμε κάνει πολλά τεστ και αξιολογήσουμε τις παραμέτρους, ότι είναι μειωμένες, τότε μόνο μπορούμε να επιτρέψουμε τις μετακινήσεις από νομό σε νομό. Διαφορετικά θα πρέπει να κάνουμε ενδοοικογενειακά. Εγώ το βλέπω πολύ δύσκολο».

Αναφερόμενη στην κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, είπε ότι «εδώ και τέσσερις εβδομάδες τα πράγματα στην Αττική είναι πολύ δύσκολα. Υπάρχουν νοσοκομεία που έχουν κάλυψη ΜΕΘ στην Αττική 100%. Στην Αττική είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα και μετά έρχεται η Θεσσαλονίκη».

Όσον αφορά το άνοιγμα του λιανεμπορίου η κ. Παγώνη τόνισε: «Όταν μιλάμε για απλά μαγαζιά και όχι για πολυκαταστήματα –γιατί εκεί είχαμε αποδείξεις ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και μετάδοση- που είναι 25 τ.μ. και μπαίνει ένα άτομο με διπλή μάσκα, δεν είχαμε στοιχεία αποδεικτικά, ότι υπήρχε εκεί μετάδοση. Με αυτά τα δεδομένα και με πολύ μεγάλη προσοχή από εδώ και πέρα και με το θέμα της οικονομίας και των ανθρώπων αυτών που έχουν βγει στον δρόμο και θέλουν να ανοίξουν τα μαγαζιά τους, νομίζω ότι βήμα-βήμα σωστά ξεκινήσαμε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!