Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Π.Ο.Υ: Ανοσία πάνω από 80% στις κοινότητες για να σταματήσει η μετάδοση του κορονοϊού
[News]: Π.Ο.Υ: Ανοσία πάνω από 80% στις κοινότητες για να σταματήσει η μετάδοση του κορονοϊού

[News]: Π.Ο.Υ: Ανοσία πάνω από 80% στις κοινότητες για να σταματήσει η μετάδοση του κορονοϊού

Η πρόωρη χαλάρωση των μέτρων συνέβαλε στην αύξηση των κρουσμάτων και θανάτων παγκοσμίως

Η πρόωρη χαλάρωση των μέτρων συνέβαλε στην αύξηση των κρουσμάτων και θανάτων παγκοσμίως κατά τη διάρκεια του 2020 και στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2021, τόνισε ο επικεφαλής διαχείρισης της κρίσης του κορονοιού του Π.Ο.Υ Δρ. Μαικ Ραιαν, κατά την διάρκεια παρουσίασης των τελευταίων συνολικών δεδομένων της πανδημίας στην Παγκόσμια συνέλευση Υγείας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Υπογράμμισε πως είναι απολύτως κρίσιμο για τον πανδημικό έλεγχο του COVID-19 τις επόμενες εβδομάδες και τους μήνες να διατηρηθούν τα ισχυρά μέτρα δημόσιας υγείας και κοινωνικής προστασίας σε κάθε κοινότητα και να γίνει προσεκτική προσαρμογή τους βάσει της τοπικής επιδημιολογίας και των ικανοτήτων του υγειονομικού συστήματος.

Η ανοσία δεν έχει επιτευχθεί ακόμη

Ταυτόχρονα προκειμένου να διατηρηθεί η θετική επιδημιολογική πορεία θα πρέπει να καταβληθεί σημαντική προσπάθεια ώστε να αυξηθεί η κάλυψη του εμβολιασμού. Μάλιστα, όπως υπογράμμισε, οι τελευταίες εκτιμήσεις δείχνουν ότι θα πρέπει πάνω από το 80% των κοινοτήτων να έχουν ανοσία για να σταματήσει η μετάδοση. Ωστόσο, δεδομένα από ορολογικές μελέτες σε όλο τον κόσμο δείχνουν ότι καμία χώρα δεν έχει αποκτήσει μέχρι στιγμής αυτό το επίπεδο φυσικής ανοσίας, ακόμη και χώρες που έχουν παρουσιάσει υψηλά κρούσματα και θανάτους. Είναι λοιπόν σαφές, όπως είπε, ότι ένα σημαντικό ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού παραμένει ευαίσθητο σε μολύνσεις, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Οι παράγοντες κινδύνου

Ο ίδιος επεσήμανε παράλληλα πως καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020, η πανδημία COVID-19 εξαπλώθηκε ραγδαία σε όλο τον κόσμο πλήττοντας σοβαρά όλες τις χώρες «και καμία, μα καμία οικογένεια, και κοινότητα δεν έμεινε αλώβητη από τις άμεσες ή έμμεσες επιπτώσεις της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!