Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον εισαγγελέα οκτώ παραγωγοί που δήλωναν ψεύτικες εκτάσεις
[News]: ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον εισαγγελέα οκτώ παραγωγοί που δήλωναν ψεύτικες εκτάσεις

[News]: ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον εισαγγελέα οκτώ παραγωγοί που δήλωναν ψεύτικες εκτάσεις

Οι εκτάσεις που δηλώθηκαν από τους οκτώ παραγωγούς ανέρχονται σε 8.187 στρέμματα

Αναφορά στον εισαγγελέα σχετικά με ψευδή δήλωση εκτάσεων για την κατανομή δικαιωμάτων Εθνικού Αποθέματος 2019 και 2020 από οκτώ παραγωγούς απέστειλε ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).

Οι εκτάσεις που δηλώθηκαν από τους οκτώ παραγωγούς ανέρχονται σε 8.187 στρέμματα και, όπως αναφέρει ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε ανακοίνωσή του, «η αναφορά κρίθηκε αναγκαία αφού από τη διενέργεια του ελέγχου προέκυψαν αποδείξεις και ισχυρές ενδείξεις για διάπραξη παρατυπιών».

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ σημειώνει ότι οι εν λόγω παραγωγοί, που βρίσκονται σε Ροδόπη, Γρεβενά, Άρτα, Πρέβεζα, Φωκίδα, και Λασίθι, ενοικιάζουν μεγάλες εκτάσεις ιδιωτικών βοσκοτόπων, περίπου 1.000 στρέμματα έκαστος, με τις οποίες αιτούνται την κατανομή Εθνικού Αποθέματος 2020.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, για να εντοπιστούν οι οκτώ παραγωγοί χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά ο γεωχωρικός έλεγχος ανάμεσα σε διαφορετικά έτη, για να εξακριβωθεί, με βάση την ιστορικότητα της κάθε δηλούμενης έκτασης αγροτεμαχίων που τηρείται στο ΟΣΔΕ από το 2015, ποια ήταν η χρήση τους και η κατοχή τους.

Από τον έλεγχο των συμφωνητικών που υποβλήθηκαν μαζί με την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2020 (ΑΕΕ 2020) προκύπτει ότι η νόμιμη κατοχή των ιδιωτικών βοσκοτόπων δεν τεκμηριώνεται από τους εκμισθωτές αφού:

«- τα Ε9 των εκμισθωτών πριν το 2020, χρονιά που υποβλήθηκε για πρώτη φορά η αίτηση για εθνικό απόθεμα, δηλαδή τα έτη 2017, 2018, 2019 δεν υπάρχουν οι εγγραφές που να περιέχουν τα αγροτεμάχια των ιδιωτικών βοσκοτόπων που εκμισθώνουν αν και πρόκειται για πολύ μεγάλες εκτάσεις για να αποκτηθούν μέσα σε μία χρονιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!