Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [News]: Οδηγούμε το Nissan Qashqai 1.7 diesel 150PS 4×4-i
[News]: Οδηγούμε το Nissan Qashqai 1.7 diesel 150PS 4×4-i

[News]: Οδηγούμε το Nissan Qashqai 1.7 diesel 150PS 4×4-i

Ένα πραγματικό SUV

Τα Αυτοκίνητα Ελευθέρου Χρόνου (πιο γνωστά σαν SUV ή Crossover στις μέρες μας), γνωρίζουν μεγάλη εμπορική επιτυχία για πολλούς και διαφόρους λόγους (στους οποίους σίγουρα δεν περιέχεται η οικονομία στην τιμή κτήσης και στην κατανάλωση). Όταν στα μέσα της δεκαετίας του ’90 ξεκίνησε η «μόδα SUV”, τα προσφερόμενα μοντέλα ήταν συνήθως τετρακίνητα, ή είχαν σχεδόν ισόποσες τετρακίνητες και δικίνητες εκδόσεις.

Σταδιακά οι εταιρίες ανακάλυψαν ότι, η επιλογή των περισσότερων SUV γινόταν –κυρίως- εξ αιτίας της υπερυψωμένης θέσης οδήγησης, του μεγαλύτερου εσωτερικού χώρου, της δυνατότητας να κινηθούν σε ένα ομαλό χωματόδρομο και –για κάποιους- του «να βγάλω το… μάτι του γείτονα». Η συνέπεια αυτής της …ανακάλυψης, ήταν η επικράτηση των δικίνητων εκδόσεων στην κατηγορία SUV/Crossover, με αποτέλεσμα οι τετρακίνητες εκδόσεις να σπανίζουν ακόμα και στα best seller της κατηγορίας, όπως το Nissan Qashqai, που παρουσιάζουμε σήμερα.

Πρόκειται για την μοναδική τετρακίνητη έκδοση Qashqai που διατίθεται στην ελληνική αγορά, αποκλειστικά με πετρελαιοκινητήρα 1.700 κ.εκ.,150 ίππων, που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων (το αυτοκίνητο της δοκιμής μας), ή αυτόματο CVT.

Γενικά χαρακτηριστικά

Το τετρακίνητο Qashqai δεν διαφέρει σε γενικές γραμμές αισθητικά από τις δικήνητες εκδόσεις. Οι ιδιαίτερα παρατηρητικοί, θα προσέξουν το επιπλέον ύψος (185 χλστ) από το έδαφος και το δυσδιάκριτο κουμπάκι της τετρακίνησης, χαμηλά στο αριστερό μέρος του ταμπλό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!