Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [News]: Τα οχήματα αυτόνομης οδήγησης θα μειώσουν τα ατυχήματα
[News]: Τα οχήματα αυτόνομης οδήγησης θα μειώσουν τα ατυχήματα

[News]: Τα οχήματα αυτόνομης οδήγησης θα μειώσουν τα ατυχήματα

Τι έδειξε πρόσφατη μελέτη στις ΗΠΑ

Δύο είναι οι νέες προκλήσεις για την αυτοκινητοβιομηχανία, η ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης και η εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης.

Και οι δύο αυτοί τομείς είναι καθοριστικοί για την επόμενη ημέρα της αυτοκίνησης. Η κατασκευή και η διάθεση σε λογικές τιμές των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα μειώσει δραστικά την εξάρτησή μας από τα ορυκτά καύσιμα και θα περιορίσει στα επιθυμητά επίπεδα το ποσοστό του CO2 στην ατμόσφαιρα. Επίσης, θα μειώσει σημαντικά την επιβάρυνση του περιβάλλοντος και από άλλους επικίνδυνους ρύπους, οι οποίοι καθορίζουν την ποιότητα της ζωής μας και το ποσοστό των θανάτων που οφείλονται από τους ρύπους.

Όσον αφορά την αυτόνομη οδήγηση, το σημαντικότερο πλεονέκτημα της νέας τεχνολογίας είναι η μείωση των ατυχημάτων και η οδήγηση των αυτοκινήτων με υψηλοτέρα στάνταρ ασφάλειας, ακόμη και κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Η αυτοκινητοβιομηχανία είχε εκπονήσει μελέτες και κατάρτισε προγράμματα ανάπτυξης και των δυο καίριων τομέων που θα αλλάξουν τον τρόπο χρήσης των μελλοντικών οχημάτων.

Όμως, η παγκόσμια πτώση των πωλήσεων το 2019 και η πανδημία υποχρέωσαν τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να μειώσουν τον ρυθμό εξέλιξης των συγκεκριμένων προγραμμάτων για να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω της υστέρησης των εσόδων τους.

Ωστόσο, η ΕΕ και τα πιο ισχυρά κράτη πιέζουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες να μειώσουν τους ρύπους και να δημιουργήσουν πιο ασφαλή αυτοκίνητα.

Μία πρόσφατη μελέτη στις ΗΠΑ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα αυτοκίνητα με σύστημα αυτόνομης οδήγησης θα μπορούσαν να αποτρέψουν το ένα τρίτο των ατυχημάτων που συμβαίνουν στις ΗΠΑ.

Ειδικοί της κυκλοφορίας λένε ότι περίπου εννέα στα δέκα ατυχήματα οφείλονται σε ανθρώπινα λάθη και περισσότεροι από 36.000 άνθρωποι εκτιμάται ότι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα στις ΗΠΑ πέρυσι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!