Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Νότης Μηταράκης για προσφυγικό: Η αποσυμφόρηση γίνεται πράξη – Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα
[News]: Νότης Μηταράκης για προσφυγικό: Η αποσυμφόρηση γίνεται πράξη – Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα

[News]: Νότης Μηταράκης για προσφυγικό: Η αποσυμφόρηση γίνεται πράξη – Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου μίλησε για τους στόχους της Κυβέρνησης

«Οι ροές έχουν μειωθεί κατά 92%, ενώ υπάρχει ισχυρή προστασία στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της χώρας» τόνισε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης αναφερόμενος στο μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα μιλώντας το πρωί της Κυριακής στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο».

Ωστόσο, το καλοκαίρι, υποστήριξε, πως θα υπάρξει πίεση κυρίως στα θαλάσσια σύνορα, όμως η χώρα παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα.

«Επιστρέφουμε σε κανονικότητα την οποία θα αντιμετωπίσουμε με την ενισχυμένη αποφασιστικότητα της κυβέρνησης», δήλωσε.

Πιο συγκεκριμένα, εξήγησε πως περίπου 13.000 διαμένοντες στα νησιά έχουν φύγει από την αρχή του έτους. «Η αποσυμφόρηση γίνεται πράξη», τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε πως βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι αφού ανοίξουν και πάλι τα σύνορα , να προωθηθεί η επιτάχυνση των επιστροφών και των απελάσεων όσων δε δικαιούνται διεθνούς προστασίας.

«Μετά την επανέναρξη των συνόρων θα είμαστε για πρώτη φορά ως χώρα έτοιμοι να κάνουμε ουσιαστικές επιστροφές», είπε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε μάλιστα πως έχει χρηματοδοτηθεί ένα πρόγραμμα εθελοντικών επιστροφών για 5.000 διαμένοντες στα νησιά και με την έναρξη της επαναλειτουργίας των αεροπορικών γραμμών από τη χώρα μας σε χώρες προέλευσης θα μπορέσει να υλοποιηθεί.

«Στόχος είναι να πέσουμε κάτω από το μισό από αυτούς που έχουμε τώρα και να αντικαταστήσουμε τα ανοιχτά κέντρα με κλειστά και ελεγχόμενα κέντρα», δήλωσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!