Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Νόθευση καυσίμων: Μπλόκο από την ΑΑΔΕ σε μεγάλο δίκτυο λαθρεμπόρων με χημικούς διαλύτες
[News]: Νόθευση καυσίμων: Μπλόκο από την ΑΑΔΕ σε μεγάλο δίκτυο λαθρεμπόρων με χημικούς διαλύτες

[News]: Νόθευση καυσίμων: Μπλόκο από την ΑΑΔΕ σε μεγάλο δίκτυο λαθρεμπόρων με χημικούς διαλύτες

Πέντε βυτιοφόρα δεσμεύτηκαν και κατασχέθηκαν

Χωρίς τον… ξενοδόχο υπολόγιζαν οι λαθρέμποροι με χημικούς διαλύτες, καθώς τους έπιασαν στα πράσα οι τελωνειακοί ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Αφορά ένα κύκλωμα με βυτία, που μεταφέρουν χημικούς διαλύτες και δηλώνονται ως πρώτη ύλη για την παραγωγή άλλων εμπορευμάτων. Οι παραλήπτριες εταιρίες, τις περισσότερες φορές, δεν έχουν καμία δυνατότητα παραγωγικής δραστηριότητας ή είναι «γραφεία-βιτρίνες». Με τον τρόπο αυτό οι οδηγοί των βυτίων καταφέρνουν να εμφανίζουν στους ελέγχους διακίνησης νομότυπα παραστατικά και να ξεπερνούν εύκολα το πρώτο φίλτρο ελέγχου.

Νοθεύουν τα καύσιμα και κερδίζουν πολλά

Οι παραβάτεςβρίσκουν επιτήδειους στο εσωτερικό δίκτυο, που νοθεύουν τα καύσιμα, καθώς αυτοί οι διαλύτες τοποθετούνται σε δεξαμενές για αλλάζουν τη σύνθεση του νόμιμου καυσίμου.
Το κέρδος για τα κυκλώματα λαθρεμπορίου είναι πολύ σημαντικό, αφού οι διαλύτες προστίθενται στο νόμιμο προϊόν χωρίς την επιβάρυνση του ΕΦΚ. Ενδεικτικά, το κέρδος, που μοιράζεται το
κύκλωμα, προσεγγίζει για κάθε χίλια λίτρα διαλύτη τα 1.200 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι, από κάθε φορτίο είκοσι τριών χιλιάδων λίτρων, το κέρδος είναι περίπου 27.000 ευρώ.

Η λειτουργία του μηχανισμού της ΑΑΔΕ

Ο ελεγκτικός μηχανισμός της ΑΑΔΕ αναπτύσσει σταδιακά δύο δίκτυα. Το ένα αφορά τη συλλογή και διαχείριση των πληροφοριών και το άλλο την επιχειρησιακή δράση για τον έλεγχο στο πεδίο (κατάσχεση, φύλαξη, εργαστηριακές αναλύσεις, έκδοση καταλογιστικών πράξεων και υποστήριξη στα δικαστήρια).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!