Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Νομοσχέδιο για Ανώτατη Εκπαίδευση: Εγκρίθηκε στην δεύτερη ανάγνωσή του από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων
[News]: Νομοσχέδιο για Ανώτατη Εκπαίδευση: Εγκρίθηκε στην δεύτερη ανάγνωσή του από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων

[News]: Νομοσχέδιο για Ανώτατη Εκπαίδευση: Εγκρίθηκε στην δεύτερη ανάγνωσή του από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων

Την Τρίτη εισάγεται στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση

Την ερχόμενη Τρίτη εισάγεται στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, μετά την κατά πλειοψηφία ψήφισή του και στην δεύτερη ανάγνωσή του από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Υπέρ του σχεδίου νόμου «Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις», επί της αρχής, των άρθρων και το σύνολό του τάχθηκε η ΝΔ, καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25, ενώ η Ελληνική Λύση διατήρησε την επιφύλαξή της για να τοποθετηθεί στην ολομέλεια.

Οι υψηλοί τόνοι αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης που διαφωνούν με το σχέδιο νόμου, επικράτησαν και κατά την δεύτερη ανάγνωσή του στην επιτροπή.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως , τόνισε ότι θα πρέπει «να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων». Ασφαλώς, είπε, θα έχουμε «διαφορετικές απόψεις, θέσεις, διαφωνίες και αυτό είναι απολύτως θεμιτό. Αυτός είναι και ο πλούτος της δημοκρατίας. ‘Αλλο αυτό όμως, και άλλο να εκπέμπεται ένα μήνυμα ανοχής, ενίοτε και επιβράβευσης στην παραβατικότητα και στην ανομία, εντός και εκτός πανεπιστημιακών χώρων».

Με βάση στοιχεία από μετρήσεις κοινής γνώμης, η υπουργός, τόνισε πως η κοινωνία είναι υπέρ της θέσπισης ελάχιστης βάσης εισαγωγής, σημειώνοντας ότι ακόμα και το 52% της βάση του ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται θετικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!