Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [News]: Το Nissan Leaf «προκαλεί» τα στοιχεία της Φύσης 
[News]: Το Nissan Leaf «προκαλεί» τα στοιχεία της Φύσης 

[News]: Το Nissan Leaf «προκαλεί» τα στοιχεία της Φύσης 

«Αναμέτρηση» με την φωτιά και τον άνεμο

Σε ένα τεστ άνευ προηγουμένου, το Nissan Leaf, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα (EV) μαζικής παραγωγής στον κόσμο, «αναμετρήθηκε» σε ταχύτητα με τα ισχυρά στοιχεία της φύσης, την φωτιά και τον άνεμο. Σε μια ελεγχόμενη περιοχή στην παραλία Samroiyod της Ταϊλάνδης, η Nissan συμμετείχε σε μια πρόκληση, μήκους ενός χιλιομέτρου, τοποθετώντας το Leaf δίπλα από την φωτιά και τον άνεμο, εκμεταλλευόμενη την «γραμμή πυρός» ενός πυροτεχνικού και τις ικανότητες ενός πρωταθλητή στο kite surfing, προκειμένου να δει ποιος θα φτάσει πρώτος στην γραμμή του τερματισμού.

Η πρόκληση είχε σχεδιαστεί για να αλλάξει την αντίληψη ότι τα ηλεκτρικά οχήματα δεν είναι δυναμικά ή συναρπαστικά. Η Ιαπωνική μάρκα, θέλησε να καταρρίψει αυτήν την εκδοχή με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. Το Leaf, με επιτάχυνση 0- 100 χλμ/ώρα σε 7,9 δευτερόλεπτα, κατάφερε να βγει μπροστά από τους επιδόξους «ανταγωνιστές» του.

Το «μυστικό» για την ισχυρή επιτάχυνση του ηλεκτρικού μοντέλου, βρίσκεται στο e-Powertrain που τροφοδοτεί το όχημα και εξαλείφει την ανάγκη για κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η ισχύς μεταφέρεται κατευθείαν στους τροχούς για άμεση επιτάχυνση, καθιστώντας τα EVs πιο γρήγορα στην εκκίνηση, με ομαλή κύλιση και άμεση απόκριση. Το Leaf κατάφερε να νικήσει σε αυτόν τον αγώνα τόσο την φωτιά όσο και τον άνεμο λόγω του ελαφρού, συμπαγούς και εξαιρετικά αποδοτικού συστήματος ηλεκτρικής μετάδοσης κίνησης, το οποίο παράγει εξαιρετικά χαμηλές δονήσεις, αλλά και στιγμιαία ροπή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!