Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Νίκος Ανδρουλάκης: Να δοθεί το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου σε αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
[News]: Νίκος Ανδρουλάκης: Να δοθεί το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου σε αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

[News]: Νίκος Ανδρουλάκης: Να δοθεί το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου σε αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες τιμούν τον Ανδρέα Παπανδρέου

Σήμερα συμπληρώνονται 25 χρόνια χωρίς τον Ανδρέα Παπανδρέου , έναν από τους πιο επιδραστικούς πολιτικούς στην νεότερη ιστορία της Ελλάδας, στην οποία έβαλε τη σφραγίδα του μετά τη Μεταπολίτευση.

Μια τέτοια ημέρα, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης , σε συνέχεια πρωτοβουλίας που είχε λάβει πριν την πανδημία, συνυπέγραψε μαζί με την Πρόεδρο της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ιράτσε Γκαρθία Πέρες επισήμως το αίτημα προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Σασσόλι, ώστε να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες και να δοθεί το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου σε μία αίθουσα ή χώρο στα κτήρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες ή στο Στρασβούργο.

Από την πλευρά του, ο κ. Ανδρουλάκης κάνει λόγο για «έναν μεγάλο ηγέτη που συνέβαλε αποφασιστικά στην εδραίωση της Δημοκρατίας, αποκατέστησε αδικίες δεκαετιών, τερματίζοντας οριστικά τις εμφυλιοπολεμικές διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των Ελλήνων και θεμελίωσε το κοινωνικό κράτος στη χώρα μας».

«Ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, βέβαια, άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και σε ευρωπαϊκό. Με τις διεθνείς του πρωτοβουλίες για την ειρήνη και τον πυρηνικό αφοπλισμό, μαζί με άλλους σημαντικούς ηγέτες όπως ο Ούλοφ Πάλμε, ανέδειξε τα αδιέξοδα ενός επικίνδυνου ψυχροπολεμικού ανταγωνισμού. Με τις ιστορικές του διαπραγματεύσεις στα Ευρωπαϊκά Συμβούλια, άνοιξε τον δρόμο για τα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα και έδωσε αποφασιστική ώθηση για μια πιο ολοκληρωμένη πολιτική συνοχής στην Ένωση», σημειώνει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, παραθέτοντας στη συνέχεια το αίτημά του προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!