Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Nick the Greek: Η ζωή του Έλληνα τζογαδόρου
[News]: Nick the Greek: Η ζωή του Έλληνα τζογαδόρου

[News]: Nick the Greek: Η ζωή του Έλληνα τζογαδόρου

Από το πώς ξεκίνησαν όλα, μέχρι τις τελευταίες του μέρες

Ο Nick the Greek ή αλλιώς Νίκος Δάνδολος είναι αυτό που θα μπορούσαμε να πούμε “ολοκληρωμένος παίκτης”. Ξεχώρισε για τα στοιχήματα του στον ιππόδρομο και για τις ικανότητες του στο πόκερ τον 20ο αιώνα. Οι φίλοι του τον αποκαλούσαν “Nick the Greek” καθώς η φήμη του είχε εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη. Για τα πολλά κατορθώματα του, καταχωρήθηκε στο Poker Hall of Fame to 1979, περίπου 13 χρόνια μετά τον θάνατο του.

Εκτός του αναμφισβήτητου ταλέντου του στα τυχερά παιχνίδια, ο Νίκος θαυμάστηκε για τη συμβολή του σε διάφορους φιλανθρωπικούς σκοπούς κατά τη διάρκεια των ετών. Κάποτε είχε πει ο ίδιος, “Παίζω για το ρίσκο, όχι για τα χρήματα. Είναι το ίδιο όπως αρκετοί ψαρεύουν για τον αθλητισμό και όχι για το φαϊ. Η στάση αυτή δημιουργεί μυστήριο στο μυαλό των αντιπάλων και δεν αρέσει σε κανέναν αυτό”

Πώς ξεκίνησαν όλα για τον Nick the Greek

Ο Nick the Greek γεννήθηκε στην Κρήτη. Ανατράφηκε σε μια προνομιακή οικογένεια που του δίδαξε τη σημασία της εκπαίδευσης. Ακόμα και σε νεαρή ηλικία, οι γονείς του τον ανάγκασαν να μάθει πολλές ξένες γλώσσες και να εξασκήσει τις δεξιότητες του. Ως έφηβος φοίτησε στο Ελληνικό Ευαγγελικό Κολέγιο, όπου πήρε και bachelor στη φιλοσοφία. Λόγω της μόρφωσης του, αργότερα έγινε γνωστός και ως “The Aristotle of the Don’t Pass Line” – λογοπαίγνιο για τα ζάρια.

Ο παππούς του Νικ ασκούσε πάντα τεράστια επιρροή στη ζωή του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!