Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Nέος Πτωχευτικός Κώδικας: Προς τρίμηνη παράταση – Ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικία
[News]: Nέος Πτωχευτικός Κώδικας: Προς τρίμηνη παράταση – Ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικία

[News]: Nέος Πτωχευτικός Κώδικας: Προς τρίμηνη παράταση – Ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικία

Αναζητείται φόρμουλα που θα προσφέρει προστασία για την πρώτη κατοικία αλλά όχι για όλους

Σχέδιο για παράταση δυο ή τριών μηνών στην εφαρμογή του νέου Πτωχευτικού Κώδικα εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Ο νέος κώδικας θα πρέπει κανονικά να ενεργοποιηθεί την 1η Ιανουαρίου 2020 αλλά το νέο lockdown έχει φρενάρει μια σειρά από τεχνικά ζητήματα που θα απαιτούνται για να ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου πλαισίου.

Παράταση του νέου Πτωχευτικού αναμένεται να φέρει και πάγωμα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα υπάρξει παράταση στην μη πραγματοποίηση των πλειστηριασμών, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Την σχετική ρύθμιση αναμένεται να καταθέσει προς ψήφιση στην Βουλή το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στο υπουργείο Οικονομικών γνωρίζουν ότι μια οριζόντια ρύθμιση για πάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για όλους θα έχει αντίκτυπο στην κουλτούρα πληρωμών, κάτι που δεν θέλουν ούτε οι τράπεζες. Για το λόγο αυτό αναζητείται μία φόρμουλα που θα προσφέρει μεν προστασία για την πρώτη κατοικία, αλλά όχι για όλους.

Να σημειωθεί πάντως ότι προ καιρού και οι τράπεζες είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι έβλεπαν με καλό μάτι μία παράταση, έτσι ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος ώστε να ολοκληρωθεί η απαραίτητη τεχνική προεργασία.

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα είναι η σύσταση του Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!