Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Το νέο «πάρκο τσέπης» της Αθήνας στον Κολωνό
[News]: Το νέο «πάρκο τσέπης» της Αθήνας στον Κολωνό

[News]: Το νέο «πάρκο τσέπης» της Αθήνας στον Κολωνό

Κατασκευάστηκε με κόστος ιδιωτικής εταιρείας που συμμετέχει στο πρόγραμμα «Υιοθέτησε την Πόλη σου»

Το δεύτερο «πάρκο τσέπης» απέκτησε ο δήμος της Αθήνας, συγκεκριμένα στον Κολωνό .

Πρόκειται για μία νέα διεθνή πρακτική, που έχει υιοθετηθεί από πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, οι οποίες «υποφέρουν» από την έλλειψη δημόσιου-ελεύθερου χώρου και εφαρμόζεται πλέον και από τον Δήμο Αθηναίων χωρίς κόστος, με το πρόγραμμα «Υιοθέτησε την Πόλη σου». Ήδη, στην Αμερική αλλά και τη Μεγάλη Βρετανία, τα «πάρκα τσέπης» θεωρούνται εργαλεία για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, την καταπολέμηση της απομόνωσης που επικρατεί στις πυκνοκατοικημένες πόλεις και, κυρίως, για την προστασία του περιβάλλοντος, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων.

Το νέο «πάρκο τσέπης» βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κιλκίς και Αλαμάνας και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο τρόπος και τα υλικά από τα οποία κατασκευάστηκε. Δάπεδο και πεζοδρόμιο από ειδικό, φιλικό προς το περιβάλλον, σκυρόδεμα, καθιστικά από ανακυκλωμένη ξυλεία, πυκνοφυτεμένα αειθαλή και φυλλοβόλα δέντρα αλλά και υπεδάφιο αρδευτικό σύστημα για το πότισμα των φυτών. Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, φωτίζεται αυτόνομα από φωτοβολταϊκό σύστημα προηγμένης τεχνολογίας, που περιλαμβάνει και ψηφιακό πίνακα με πληροφορίες για τη θερμοκρασία, την υγρασία και άλλες περιβαλλοντικές παραμέτρους.

Τόσο το πάρκο στον Κολωνό όσο και το πρώτο στην Κυψέλη κατασκευάστηκαν με κόστος που ανέλαβαν επιχειρήσεις, οι οποίες συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!