Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Νέο πακέτο στήριξης ύψους 1 δισ. ευρώ: Τι ισχύει για ενοίκια, φθηνά κρατικά δάνεια, επιταγές
[News]: Νέο πακέτο στήριξης ύψους 1 δισ. ευρώ: Τι ισχύει για ενοίκια, φθηνά κρατικά δάνεια, επιταγές

[News]: Νέο πακέτο στήριξης ύψους 1 δισ. ευρώ: Τι ισχύει για ενοίκια, φθηνά κρατικά δάνεια, επιταγές

Τι περιλαμβάνει

«Κούρεμα» 40% στα ενοίκια για πληττόμενες επιχειρήσεις και εργαζόμενους σε αναστολή με αποζημίωση του ιδιοκτήτη για το 50% της ζημιάς, «πάγωμα» 75 ημερών για τις επιταγές, αναστολή πληρωμών ΦΠΑ και δόσεων ρυθμίσεων, φθηνά κρατικά δάνεια με το 50% να χαρίζεται στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις αλλά και ρύθμιση για τις ασφαλιστικές οφειλές ελεύθερων επαγγελματιών συνθέτουν το νέο οικονομικό πακέτο στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων που ενεργοποιείται από αυτήν την εβδομάδα.

Η επιδημιολογική κρίση ανεβάζει το λογαριασμό για τα κρατικά ταμεία και υποχρεώνει το οικονομικό επιτελείο στην κατάθεση στη Βουλή νέου συμπληρωματικού προϋπολογισμού με αύξηση των πιστώσεων του συγχρηματοδοτούμενου σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 900 εκατ. ευρώ. Με τα σενάρια για παράταση του lockdown να ενισχύονται η κυβέρνηση βρίσκεται σε ετοιμότητα για πρόσθετες παρεμβάσεις για την ανάσχεση των παρενεργειών στην πραγματική οικονομία από το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Το πακέτο των μέτρων στήριξης που ανοίγει από αυτήν την εβδομάδα περιλαμβάνει:

1. Ενοίκια: Η προαιρετική μείωση ενοικίων κατά τουλάχιστον 30% σταματάει τον Οκτώβριο και από το Νοέμβριο επανέρχεται το υποχρεωτικό κούρεμα 40%. Υποχρεωτική μείωση 40% στα ενοίκια για τον Οκτώβριο δικαιούνται μόνο επιχειρήσεις της Κοζάνης και οι εργαζόμενοι των συγκεκριμένων επιχειρήσεων που τέθηκαν σε αναστολή για την πρώτη κατοικία τους ή τη φοιτητική στέγη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!