Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Νεκρή από κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη: Γιατί το νοσοκομείο δεν έδινε τη σορό της – Παρέμβαση εισαγγελέα
[News]: Νεκρή από κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη: Γιατί το νοσοκομείο δεν έδινε τη σορό της – Παρέμβαση εισαγγελέα

[News]: Νεκρή από κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη: Γιατί το νοσοκομείο δεν έδινε τη σορό της – Παρέμβαση εισαγγελέα

Μια εβδομάδα μετά η ταφή της

Μια εβδομαδα μετά έγινε η ταφή μιας γυναίκας που έχασε την ζωή της από κορονοϊό καθώς χρειάσθηκε η παρέμβαση εισαγγελέα για να αναγκαστεί η διοίκηση του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη να διαθέσει τη σορό μιας άτυχης ηλικιωμένης στους συγγενείς της προκειμένου να ταφεί.

Το παράδοξο αυτό συμβάν συνέβη την περασμένη εβδομάδα. Η άτυχη ηλικιωμένη είχε ασθενήσει από covid-19, όπως και ο σύζυγός της ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο. Εκείνη, όμως, δυστυχώς απεβίωσε ενώ βρισκόταν στο σπίτι της.

Διαπιστώνοντας τον θάνατό της οι συγγενείς της ειδοποίησαν το «166» το οποίο τη μετέφερε στο νοσοκομείο Παπανικολάου το οποίο εφημέρευε εκείνη την ημέρα. Εκεί απλώς επιβεβαιώθηκε ότι η γυναίκα ήταν ήδη νεκρή, ενώ της έγινε και τεστ covid το οποίο βγήκε θετικό. Άλλωστε, την αιτία θανάτου από covid-19 είχε πιστοποιήσει και ιδιώτης γιατρός, με επίσημο ιατρικό πιστοποιητικό όπως αναφέρει το voria.gr.

Όταν, όμως, οι συγγενείς της ηλικιωμένης ζήτησαν τη σορό της προκειμένου να γίνει η κηδεία της, η διοίκηση του νοσοκομείου αρνήθηκε να τη διαθέσει υποστηρίζοντας ότι επειδή η γυναίκα είχε πεθάνει στο σπίτι της, απαιτείται ιατροδικαστική έκθεση η οποία να επιβεβαιώνει τα αίτια του θανάτου της. Οι ιθύνοντες του νοσοκομείου ισχυρίζονταν στους συγγενείς ότι το πιστοποιητικό του ιδιώτη γιατρού δεν είναι αρκετό καθώς είχε εκδοθεί πριν από τη διενέργεια του τεστ στο νοσοκομείο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!