Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Οι νέοι «βγαίνουν μπροστά» για το περιβάλλον
[News]: Οι νέοι «βγαίνουν μπροστά» για το περιβάλλον

[News]: Οι νέοι «βγαίνουν μπροστά» για το περιβάλλον

Η πανδημία φαίνεται πως πηγαίνει πίσω τους 17 στόχους που έχουν τεθεί από τον ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή

Η ορειβάτισσα Βανέσσα Αρχοντίδου έχει κατακτήσει τις έξι από τις επτά υψηλότερες βουνοκορφές του πλανήτη. Μέχρι τα τέλη του 2021 σχεδιάζει να πατήσει και την έβδομη, την κορυφή του όρους Βίνσεν, στην Ανταρκτική. Ο βασικός στόχος της είναι να ευαισθητοποιήσει όσους περισσότερους πολίτες μπορεί για την κλιματική αλλαγή.

«Ανεβαίνοντας σε όλες αυτές τις κορυφές έβλεπα τους παγετώνες να μειώνονται με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς», περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρέσβυρα του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για την Κλιματική Αλλαγή.

Υπο την ίδια ιδιότητα ο Αναστάσης Σταμάτης, 31 ετών, έχει αναλάβει να ενημερώσει για τα προβλήματα που δημιουργεί στον άνθρωπο η αδιαφορία για το περιβάλλον: «Ένας πρεσβευτής προσπαθεί με κάθε τρόπο να ενημερώσει τον κόσμο για την κατάσταση. Προσπαθεί με μικρές καθημερινές ενέργειες να γίνει μέρος της λύσης», επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Α. Σταμάτης.

Ο θεσμός των πρεσβευτών του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα, δίνει τη δυνατότητα στους νέους να συνεργαστούν και να αντιμετωπίσουν τις κοινές μας προκλήσεις ως Ευρωπαίοι. Πρόκειται για ένα κίνημα ανθρώπων με έναν κοινό σκοπό: μια πιο βιώσιμη Ευρώπη. Οργανισμοί αλλά και μεμονωμένα άτομα μπορούν να αναλάβουν μια δέσμευση για την κλιματική δράση. Οι δεσμεύσεις μπορεί να είναι μικρές, βιώσιμες επιλογές ή μεγάλες, πιο τολμηρές πρωτοβουλίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!