Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Νέες τουρκικές προκλήσεις: Να αποσύρει η Ελλάδα τα πλοία της και να αποστρατικοποιήσει τα νησιά
[News]: Νέες τουρκικές προκλήσεις: Να αποσύρει η Ελλάδα τα πλοία της και να αποστρατικοποιήσει τα νησιά

[News]: Νέες τουρκικές προκλήσεις: Να αποσύρει η Ελλάδα τα πλοία της και να αποστρατικοποιήσει τα νησιά

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αντιδρώντας στη χθεσινή Μεσογειακή Διάσκεψη MED7 θέτει προϋποθέσεις για διάλογο

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχωρά η Άγκυρα αντιδρώντας στην κοινή διακήρυξη για την Τουρκία και την ανατολική Μεσόγειο των Μεσογειακών χωρών MED7.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα sigmalive.com , το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καλεί την Ελλάδα να αποσύρει τα πολεμικά της πλοία από την ανατολική Μεσόγειο και θέτει ένα πακέτο «προϋποθέσεων», προκειμένου να υπάρξει οποιοσδήποτε διάλογος με την Ελλάδα. Την αλλαγή στάσης και τη θέση όρων για διάλογο με την Ελλάδα είχε υπονοήσει χθες ο Τούρκος υπουργός, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απαντώντας σε ερωτήσεις ευρωβουλευτών, όπου για πρώτη φορά έκανε λόγο για «τουρκικές προϋποθέσεις».

«Η Τουρκία είναι έτοιμη για διάλογο και αποκλιμάκωση χωρίς καμία προϋπόθεση. Όμως αν η Ελλάδα επιμένει σε προϋποθέσεις, τότε και η Τουρκία θα επιμείνει στις δικές της», ανέφερε χθες χαρακτηριστικά ενώπιον των ευρωβουλευτών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρει:

«Οι δηλώσεις σχετικά με το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου και της Κύπρου όπως διατυπώθηκαν στην κοινή διακήρυξη κατά το τέλος της 6ης Συνόδου (MED7) των Ευρωπαϊκών Χωρών του Νότου, που οργάνωσε η ΕΕ στις 10 Σεπτεμβρίου 2020 με τη συμμετοχή της Ελλάδας και της Κύπρου, είναι –όπως και πέρυσι- μεροληπτικές, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και στερούνται νομικής βάσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!