Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [News]: Νέες ρωγμές εντόπισαν Ρώσοι κοσμοναύτες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS)
[News]: Νέες ρωγμές εντόπισαν Ρώσοι κοσμοναύτες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS)

[News]: Νέες ρωγμές εντόπισαν Ρώσοι κοσμοναύτες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS)

Φόβοι ότι θα αρχίσουν να εξαπλώνονται με την πάροδο του χρόνου

Ρώσοι κοσμοναύτες εντόπισαν νέες ρωγμές στο τμήμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ΔΔΣ/ ISS) που ενδέχεται να διευρυνθούν, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας.

«Επιφανειακές ρωγμές έχουν βρεθεί σε ορισμένα σημεία του θαλαμίσκου Ζαριά», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων RIA ο Βλαντίμιρ Σαλαβιόφ, επικεφαλής μηχανικός της εταιρείας πυραύλων και διαστήματος Energia. «Αυτό είναι άσχημο και υποδηλώνει ότι οι ρωγμές θα αρχίσουν να εξαπλώνονται με την πάροδο του χρόνου».

Δεν είπε αν οι ρωγμές είχαν προκαλέσει διαρροή οξυγόνου.

Ο αξιωματούχος της διαστημικής υπηρεσίας είχε δηλώσει προηγουμένως ότι μεγάλο μέρος του εξοπλισμού του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού αρχίζει να γερνάει και προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια «χιονοστιβάδα» επιβαρυμένου εξοπλισμού μετά το 2025.

Στον διαστημικό σταθμό έχουν σημειωθεί διάφορα περιστατικά. Ρώσοι αξιωματούχοι είχαν αναφέρει τον περασμένο μήνα ότι ένα σφάλμα λογισμικού και ένα πιθανό ανθρώπινο σφάλμα λόγω έλλειψης προσοχής ευθύνονται για το ότι ο ISS τέθηκε εκτός ελέγχου, αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Οι κινητήρες του ρωσικού θαλαμίσκου Nauka λειτούργησαν απρογραμμάτιστα λίγες ώρες αφότου προσδέθηκε στον διαστημικό σταθμό, με αποτέλεσμα ο διαστημικός σταθμός να βγει προσωρινά εκτός πορείας, χωρίς ωστόσο να υπάρξει απειλή για το πλήρωμά του.

Η ρωσική διαστημική υπηρεσία, Roscosmos, είχε αναφέρει επίσης τον περασμένο μήνα ότι παρατηρήθηκε πτώση της πίεσης στη μονάδα Zvezda, η οποία παρέχει χώρο διαβίωσης για τα μέλη του πληρώματος στον ISS.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!