Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Νέες απειλές εκτοξεύει η Τουρκία: « Θα υπερασπιστούμε τη Γαλάζια Πατρίδα σε Αιγαίο και Μεσόγειο»
[News]: Νέες απειλές εκτοξεύει η Τουρκία: « Θα υπερασπιστούμε τη Γαλάζια Πατρίδα σε Αιγαίο και Μεσόγειο»

[News]: Νέες απειλές εκτοξεύει η Τουρκία: « Θα υπερασπιστούμε τη Γαλάζια Πατρίδα σε Αιγαίο και Μεσόγειο»

Τετ α τετ Ερντογάν με τον γγ του ΝΑΤΟ

Νέες απειλές εκτοξεύει η Τουρκία μιλώντας ξανά για Γαλάζια Πατρίδα που εκτείνεται σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

«Σε κάθε σημείο της Γαλάζιας πατρίδας μας, δηλαδή τη Μαύρη Θάλασσα, στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν υπερασπίζονται τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της χώρα μας, όπως κι αυτά των Τουρκοκυπρίων. Αν και βλέπουμε θετικά τα βήματα που γίνονται στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ για τη μείωση της έντασης και της αύξησης της συνεργασίας στην ανατολική Μεσόγειο, στόχος μας είναι η διατήρηση των δικαιωμάτων και αρμοδιοτήτων μας στην υφαλοκρηπίδα μας στην Ανατολική Μεσόγειο και ο καθορισμός των περιοχών θαλάσσιας ευθύνης να γίνει με δίκαιο τρόπο και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο», δήλωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας Σ. Ακτόπ.

Σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος αύριο θα έρθει στην Ελλάδα, ενώ η σημερινή συνάντηση των τεχνικών επιτροπών Ελλάδας- Τουρκίας αναβάλλεται για «τεχνικούς λόγους».

Σχετικά Tags
ανατολική Μεσόγειος Τουρκία

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!