Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: «Νέα πανδημία» η κλιματική αλλαγή: Οι ακραίες θερμοκρασίες σκοτώνουν 5.000.000 ανθρώπους τον χρόνο
[News]: «Νέα πανδημία» η κλιματική αλλαγή: Οι ακραίες θερμοκρασίες σκοτώνουν 5.000.000 ανθρώπους τον χρόνο

[News]: «Νέα πανδημία» η κλιματική αλλαγή: Οι ακραίες θερμοκρασίες σκοτώνουν 5.000.000 ανθρώπους τον χρόνο

Νέα διεθνής επιστημονική μελέτη «βλέπει» ότι ο αριθμός των θανάτων θα αυξηθεί

Περισσότεροι από πέντε εκατομμύρια θάνατοι κάθε χρόνο στον κόσμο σχετίζονται με τις ακραίες θερμοκρασίες -είτε τις πολύ υψηλές είτε τις πολύ χαμηλές- και ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια λόγω της κλιματικής αλλαγής , σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική μελέτη.

Παρόλο που κατά τα τελευταία 20 χρόνια πιο πολλοί άνθρωποι πέθαναν από το πολύ κρύο παρά από την πολλή ζέστη, αυτή η αναλογία φαίνεται σταδιακά να αλλάζει υπέρ της δεύτερης, όσο περνάνε τα χρόνια και η κλιματική αλλαγή επιδεινώνεται. Με άλλα λόγια, αναμένεται να αυξάνονται οι θάνατοι από καύσωνες και να μειώνονται αναλογικά οι θάνατοι από παγωνιά. Οι θάνατοι από κρύο μειώθηκαν κατά 0,51% μεταξύ 2000-2019, ενώ εκείνοι από ζέστη αυξήθηκαν κατά 0,21%, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Γιουμίνγκ Γκούο της Σχολής Δημόσιας Υγείας και Προληπτικής Ιατρικής του αυστραλιανού Πανεπιστημίου Μόνας, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα υγείας του πλανήτη «The Lancet Planetary Health», ανέλυσαν και συσχέτισαν στοιχεία θνησιμότητας και θερμοκρασιών από 750 μέρη σε 43 χώρες για την περίοδο 2000-2019, κατά την οποία η μέση παγκόσμια θερμοκρασία αυξανόταν κατά 0,26 βαθμούς Κελσίου ανά δεκαετία.

Κλιματική αλλαγή: Πού και πόσοι θάνατοι καταγράφονται κάθε χρόνο από ακραία ζέστη ή ακραίο κρύο

Η μελέτη εκτιμά ότι σχεδόν ένας στους 10 θανάτους (το 9,4%) παγκοσμίως κάθε χρόνο σχετίζεται στην έκθεση των ανθρώπων είτε σε ακραία ζέστη είτε σε ακραίο κρύο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!