Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Νέα μέτρα: Υπό κλοιό οι ανεμβολίαστοι έως τον Μάρτιο του 2022 – Τι αλλάζει από τη Δευτέρα 13/09
[News]: Νέα μέτρα: Υπό κλοιό οι ανεμβολίαστοι έως τον Μάρτιο του 2022 – Τι αλλάζει από τη Δευτέρα 13/09

[News]: Νέα μέτρα: Υπό κλοιό οι ανεμβολίαστοι έως τον Μάρτιο του 2022 – Τι αλλάζει από τη Δευτέρα 13/09

Αυστηρά μέτρα και έλεγχοι για ανεμβολίαστους από 13.09.2021 έως 31.03.2022 – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Αυστηροί έλεγχοι σε όλη την επικράτεια με αντικείμενο τη διασφάλιση της εφαρμογής των νέων μέτρων που τίθενται σε ισχύ από 13.09.2021 έως 31.03.2022 με «φόντο» τους ανεμβολίαστους , ξεκινούν από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ, την Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας, τις Ελεγκτικές Υπηρεσίες Περιφερειών και τη Δημοτική Αστυνομία.

Το πρόγραμμα εστιάζει, μεταξύ άλλων, και στην ορθή εφαρμογή των μέτρων προστασίας στους κλειστούς χώρους των επιχειρήσεων που συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό ατόμων, όπως καφέ, μπαρ, εστιατόρια, ταβέρνες, κλαμπ, κέντρα διασκέδασης, κινηματογράφους, γυμναστήρια κ.α.

Νέα μέτρα: Αναλυτικά οι κανόνες ανά είδος δραστηριότητας/πληθυσμιακή ομάδα

1. Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε όλο τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θα υποχρεούνται σε:

  • Ένα (1) εργαστηριακό rapid test /εβδομάδα, που πραγματοποιείται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του εργαζόμενου 10 ευρώ/τεστ. Αποδεικνύεται με ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού τεστ από το gov.gr και ελέγχεται υποχρεωτικά με την εφαρμογή covid free app από τον εργοδότη.

2. Ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί και ακαδημαϊκοί, εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές θα υποχρεούνται σε:

  • Δύο (2) εργαστηριακά rapid tests / εβδομάδα, που πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του εργαζόμενου 10 ευρώ/ τεστ. Αποδεικνύεται με ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού τεστ από το gov.gr και ελέγχεται υποχρεωτικά με την εφαρμογή covid free app από τον εργοδότη ή σύμφωνα με τους ειδικούς όρους που θα ισχύσουν για την εκπαιδευτική κοινότητα.

3.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!