Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [News]: Νέα εφαρμογή βρίσκει τα θερμικά hot spot σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Ρώμη
[News]: Νέα εφαρμογή βρίσκει τα θερμικά hot spot σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Ρώμη

[News]: Νέα εφαρμογή βρίσκει τα θερμικά hot spot σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Ρώμη

Μέσω της πλατφόρμας παρέχονται λεπτομερείς πληροφορίες αναφορικά με επικείμενα θερμικά φαινόμενα

Νέο και προχωρημένο είναι το σύστημα προειδοποίησης υγείας από υψηλές θερμοκρασίες που έχει πλέον ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο ευρωπαϊκό έργο Life Asti. Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη διαδικτυακά (https://app.lifeasti.eu/ ) αλλά και ως εφαρμογή για έξυπνα κινητά.

Μέσω της πλατφόρμας αυτής, που αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο, αποτυπώνονται τοπικά θερμικά hot spots και παρέχονται λεπτομερείς πληροφορίες αναφορικά με επικείμενα θερμικά φαινόμενα με περίοδο πρόγνωσης τεσσάρων ημερών, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

O Δήμος Θεσσαλονίκης υλοποιεί, σε συνεργασία με άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς από Ελλάδα και Ιταλία, το έργο, αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση που εκδόθηκε και σημειώνονται τα εξής μεταξύ άλλων:

«Implementation of a forecAsting System for urban heaT Island effect for the development of urban adaptation strategiesLIFE ASTI» (Εφαρμογή συστήματος πρόγνωσης της αστικής θερμικής νησίδας με σκοπό την ανάπτυξη στρατηγικών αστικής προσαρμογής). Το έργο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE 2014 – 2020 με συνολικό προϋπολογισμό 1.265.395 €, διάρκεια υλοποίησης 36 μήνες, ημερομηνία έναρξης την 1η Σεπτεμβρίου 2018 και προβλεπόμενη ημερομηνία λήξης την 31η Αυγούστου 2021.

Το έργο LIFE ASTI εστιάζει στο φαινόμενο της Αστικής Θερμικής Νησίδας (ΑΘΝ), που επηρεάζει την ανθρώπινη υγεία, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα αριθμητικών μοντέλων με σκοπό την βραχυπρόθεσμη πρόγνωση, αλλά και την εκτίμηση της μελλοντικής εξέλιξης του φαινομένου σε τρεις πόλεις της Μεσογείου: Θεσσαλονίκη, Ρώμη και Ηράκλειο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!