Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Μπορέλ για 11η Σεπτεμβρίου: Αυτή τη μέρα δεν πρέπει να την ξεχνάμε
[News]: Μπορέλ για 11η Σεπτεμβρίου: Αυτή τη μέρα δεν πρέπει να την ξεχνάμε

[News]: Μπορέλ για 11η Σεπτεμβρίου: Αυτή τη μέρα δεν πρέπει να την ξεχνάμε

«Να σταθούμε ενωμένοι και σταθεροί εναντίον εκείνων που επιδιώκουν να βλάψουν και να διχάσουν τις κοινωνίες μας»

Η 11η Σεπτεμβρίου «άλλαξε θεμελιωδώς την παγκόσμια πολιτική ατζέντα» τονίζει ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ σημειώνοντας ότι «τα θύματα της τρομοκρατίας δεν ξεχνιούνται».

«Είκοσι χρόνια μετά, τρομοκρατικές ομάδες όπως η Αλ Κάιντα και το Ντάες (Iσλαμικό Κράτος) παραμένουν ενεργές και επικίνδυνες σε πολλά μέρη του κόσμου, για παράδειγμα στο Σαχέλ, τη Μέση Ανατολή και το Αφγανιστάν. Οι επιθέσεις τους έχουν προκαλέσει χιλιάδες θύματα σε όλο τον κόσμο, τεράστιο πόνο και ταλαιπωρία. Προσπαθούν να καταστρέψουν ζωές, να βλάψουν τις κοινότητες και να αλλάξουν τον τρόπο ζωής μας» αναφέρει ο κ. Μπορέλ και συμπληρώνει ότι «μας υπενθυμίζουν ότι η τρομοκρατία είναι μια απειλή με την οποία ζούμε καθημερινά».

Παράλληλα, υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα για καταπολέμηση της τρομοκρατίας σε «όλες τις μορφές της, οπουδήποτε». «Στεκόμαστε με θαυμασμό, ταπείνωση και ευγνωμοσύνη σε όσους διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να μας προστατεύσουν από αυτήν την απειλή και σε εκείνους που ανταποκρίνονται μετά τις επιθέσεις» προσέθεσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ αναφέρει ότι «η ΕΕ υιοθέτησε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση, αντιμετωπίζοντας τις βασικές αιτίες του βίαιου εξτρεμισμού, αποκόπτοντας τις πηγές χρηματοδότησης των τρομοκρατών και περιορίζοντας το περιεχόμενο των τρομοκρατών στο διαδίκτυο. Πέντε αποστολές ασφάλειας και άμυνας της ΕΕ σε όλο τον κόσμο έχουν εντολή να συμβάλουν στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!