Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Μπήκαμε στο δρομολόγιο του νέου υπερσύγχρονου ηλεκτρικού λεωφορείου της Yutong
[News]: Μπήκαμε στο δρομολόγιο του νέου υπερσύγχρονου ηλεκτρικού λεωφορείου της Yutong

[News]: Μπήκαμε στο δρομολόγιο του νέου υπερσύγχρονου ηλεκτρικού λεωφορείου της Yutong

Είναι εντελώς αθόρυβο, δεν εκπέμπει ρύπους, με θέσεις για ΑμΕα, ενώ διαθέτει θύρες USB για να φορτίζουν οι επιβάτες το κινητό τους

Πρωινό Πέμπτης 22 Οκτωβρίου, λεωφόρος Αμαλίας, Αθήνα. Ένα κομψό υπερσύγχρονο ηλεκτρικό λεωφορείο ασημί χρώματος, με πράσινες λεπτομέρειες, διασχίζει αθόρυβα τον πολυσύχναστο δρόμο της πρωτεύουσας, μπροστά από τη Βουλή, με κατεύθυνση προς Ομόνοια αποσπώντας τα βλέμματα των περαστικών.

Ο περισσότερος κόσμος δεν το έχει ξαναδεί. Άλλοι το φωτογραφίζουν με τα κινητά τους τηλέφωνα και άλλοι κοντοστέκονται και διαβάζουν τις πληροφορίες που φέρει με αυτοκόλλητα στα πλαϊνά του: «Zero emission», τουτέστιν εκπέμπει «μηδενικούς ρύπους» στην ατμόσφαιρα. Από κάτω δίνονται στα ελληνικά ακόμη περισσότερα στοιχεία.

Πρόκειται για λεωφορείο της κολοσσιαίας κινεζικής εταιρείας Yutong, του μεγαλύτερου προμηθευτή λεωφορείων στον κόσμο και κορυφαίου παρόχου λύσεων οδικών μεταφορών. «120.000 ηλεκτρικά λεωφορεία Yutong κυκλοφορούν σε 322 πόλεις» της υφηλίου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Από την προηγούμενη Τετάρτη και για περίπου δύο μήνες θα διασχίζει τους δρόμους της Αθήνας, ανταποκρινόμενο στην ανοικτή πρόσκληση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών να διατεθεί για δοκιμαστική λειτουργία ένα ηλεκτρικό λεωφορείο στον ΟΣΥ (Οργανισμό Συγκοινωνιών Α.Ε.), ώστε να κριθεί η καταλληλότητά του για χρήση στη χώρα μας. Μπήκαμε στο επιβλητικό όχημα προκειμένου να διαπιστώσουμε ως επιβάτες πλέον, την εντύπωση που σου αφήνει μια διαδρομή με αυτό.

Δεν έχει σκαλοπάτια

Καταρχάς εντυπωσιάζεσαι από τις ανέσεις που παρέχει και την τεχνολογία που διαθέτει, έχοντας εμφανώς σχεδιαστεί βάσει και των ελληνικών αναγκών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!