Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Μόσιαλος: Πόσο μπορούν να επηρεάσουν τα εμβόλια οι μεταλλάξεις του κοροναϊού
[News]: Μόσιαλος: Πόσο μπορούν να επηρεάσουν τα εμβόλια οι μεταλλάξεις του κοροναϊού

[News]: Μόσιαλος: Πόσο μπορούν να επηρεάσουν τα εμβόλια οι μεταλλάξεις του κοροναϊού

Οι απαντήσεις του καθηγητή για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων

Με νέα ανάρτησή του στο facebook, ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος , αναλύει κατά πόσον οι μεταλλάξεις του κοροναϊού μπορούν να επηρεάσουν τα εμβόλια.

Η ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου έχει ως τίτλο «Εμβόλια και μεταλλάξεις του κορονοϊού» και σημειώνει:

«Δέκα μήνες μετά την αποκωδικοποίηση της γενετικής σύστασης του κορονοϊού, έχουμε μπει στην ευθεία των πρώτων ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων από τις μεγάλες κλινικές δοκιμές φάσης ΙΙΙ για τα εμβόλια που προπορεύονται.

Το τελευταίο διάστημα όμως σχολιάζονται από πολλούς τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσουν στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων οι μεταλλάξεις του κορονοϊού.

Μεταξύ αυτών, ορισμένοι αναλυτές θεωρούν ότι έγινε μετάλλαξη πρόσφατα και σχολιάζουν πως ο περιορισμένος έλεγχος της πανδημίας οφείλεται και σε αυτή τη μετάλλαξη»

Τι συμβαίνει με τις μεταλλάξεις

Στη συνέχεια της ανάρτησής του, ο καθηγητής εξηγεί τι συμβαίνει με τις μεταλλάξεις του ιού: «Έχουμε όλοι ακούσει για την πολυσυζητημένη μετάλλαξη (D614G) του κορoνοϊού η οποία προέκυψε τον Φεβρουάριο του 2020. Αυτή η μετάλλαξη στην πρωτεΐνη ακίδα φαίνεται να κάνει τον ιό να μεταδίδεται πιο εύκολα από άτομο σε άτομο, αλλά δεν υπάρχει απόδειξη πως επηρέασε τη σοβαρότητα της νόσου.

Λόγω αυτής της βελτιωμένης δυνατότητας μετάδοσης, αυτή η παραλλαγή έγινε η κυρίαρχη μορφή του ιού μέχρι τον Μάρτιο του 2020 και συνεχίζει να είναι η κύρια μορφή του ιού που παρατηρείται στις περισσότερες λοιμώξεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!