Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [News]: Ο μοναδικός δρυμός του Αίνου που σε αφήνει άφωνο
[News]: Ο μοναδικός δρυμός του Αίνου που σε αφήνει άφωνο

[News]: Ο μοναδικός δρυμός του Αίνου που σε αφήνει άφωνο

Έχει ένα είδος έλατου μοναδικό σε όλο τον κόσμο

Αν περπατήσεις στα μονοπάτια των ελληνικών δασών, θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις από κοντά σπάνιες γωνιές της Ελλάδας αλλά και σπάνια είδη χλωρίδας.

Για παράδειγμα γνώριζες ότι σε έναν Εθνικό Δρυμό της Ελλάδας υπάρχει ένα έλατο το οποίο είναι μοναδικό στο είδος του σε ολόκληρο τον κόσμο; Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι βρίσκεται σε ένα δάσος όχι στην ηπειρωτική αλλά στη νησιωτική Ελλάδα. Και συγκεκριμένα στην Κεφαλονιά και στο δάσος του όρους Αίνος. Πρόκειται για το έλατο του δάσος το οποίο έχει ιδιαίτερη σπανιότητα.

Το δάσος της Ελλάδας που έχει ένα είδος έλατου μοναδικό σε όλο τον κόσμο

Ο Εθνικός Δρυμός του Αίνου στην Κεφαλονιά έχει συνολική έκταση περίπου 30.000 στρέμματα. Από αυτά το ιδιαιτέρως ενδιαφέρον είναι ότι κατά τα 2/3 του καλύπτεται από το μοναδικό στον κόσμο είδος ελάτου το οποίο λέγεται ενδημική Κεφαλληνιακή Ελάτη. Σε αυτό τον παράδεισο της φύσης, λοιπόν, βρίσκεται και αυτό το σπάνιο είδος χλωρίδας. Και η πανίδα, όμως, του Αίνου είναι πολύ ξεχωριστή. Κι αυτό γιατί μέσα σε αυτό τον Εθνικό Δρυμό έχουν βρει καταφύγιο πολλά είδη πανίδας. Όπως για παράδειγμα ημιάγρια άλογα και αλεπούδες.

Ο Εθνικός Δρυμός του Αίνου είναι ένας από τους λίγους νησιωτικούς εθνικούς δρυμούς και αυτό σίγουρα τον καθιστά ξεχωριστό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!